Hradec Králové: Město je na zimu připravené, soli i techniky je dost

07.11.2017 13:02

O 104 kilometrů vozovek a 343 kilometrů chodníků na území města se budou v zimě starat hradecké technické služby. U silnic jde pouze o místní komunikace, sjízdnost vozovek vyšších tříd, které vlastní kraj a stát, bude zajišťovat jejich správce, tedy krajská správa a údržba silnic.

Hradec Králové: Město je na zimu připravené, soli i techniky je dost
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Rozsah zimní údržby i strojní vybavení zůstanou v Hradci Králové přibližně na stejné úrovni jako vloni. Na vozovky budou mít technické služby k dispozici čtyři sypače, o stav chodníků a stezek během zimy se postará 25?menších vozidel. Po celém území je rozmístěno 219 mobilních zásobníků na posypový materiál, které jsou využívané při ručním úklidu a posypu přechodů pro chodce, schodišť nebo zastávek MHD.

„Pro případ extrémního počasí máme ještě smluvně zajištěno dalších osm traktorů na pluhování, 25 nakladačů a 28 nákladních vozidel na odvoz sněhu z ulic,” vypočítal další připravenou techniku vedoucí správy místních komunikací Technických služeb Hradec Králové Tomáš Pospíšil.

Zajištění zimní údržby stojí město kolem 13 milionů

Posypového materiálu na zajištění zimní údržby v Hradci Králové je dostatek. Ve skladech je připraveno zhruba 1700 tun soli, což je množství, které by při normálním průběhu zimy mělo stačit. „Není však problém sůl dokoupit ani v zimě. Dostatek máme také inertního materiálu, tedy písku, ekogritu a kamenné drti,“ uvedl Tomáš Pospíšil. Dodal, že zajištění zimní údržby v jedné sezoně stojí město v průměru kolem 13 milionů korun.

Technické služby také vyzývají občany, aby jim zimní údržbu nekomplikovali či neznemožňovali a neparkovali na nevhodných místech. „Při zimní údržbě chodníků máme problém s auty blokujícími průjezd velmi často,“ potvrdil Pavel Holeček, vedoucí střediska čištění města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…