Hradec Králové: Město má roušek dost, nedostatkové jsou rukavice

18.04.2020 19:53

Městu se podařilo zajistit dostatek ochranných roušek, které objednalo od českých dodavatelů, dostalo jako dar od Elektráren Opatovice nebo od hradeckých dobrovolníků. S pořízeným množstvím ochranných a dezinfekčních pomůcek město a městské organizace vystačí do konce dubna.

Hradec Králové: Město má roušek dost, nedostatkové jsou rukavice
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Další velké množství roušek, dezinfekcí a dalších prostředků je objednáno. Nedostatkovým produktem jsou v těchto dnech ochranné jednorázové rukavice, které potřebují zejména zaměstnanci městské policie a pracovníci v sociální oblasti. Město zatím do ochranných pomůcek investovalo necelý milion korun, za zhruba 600 tisíc jsou ještě objednané další prostředky, s jejichž dodávkou se počítá v následujících dnech až týdnech.

Anketa

Podporujete návrh SPD, abyste mohli v referendu hlasovat o vystoupení z EU?

97%
3%
hlasovalo: 26041 lidí

„Čísla vyléčených pacientů z nákazy koronavirem pozitivně stoupají, vyhráno ale ještě nemáme. Nyní je skutečně velmi důležité maximálně využívat ochranné pomůcky, respektovat veškerá opatření a být ohleduplný vůči ostatním,“ říká primátor města Alexandr Hrabálek. Město nadále pokračuje v doplňování zásob. „Podařilo se nám zajistit dostatek ochranných pomůcek, nyní máme 25,5 tisíc jednorázových a necelých 1400 látkových roušek, které neustále distribuujeme do pečovatelských služeb a dalších sociálních oblastí, městské policii, zaměstnancům městských společností jako jsou dopravní podnik, technické služby, správa nemovitostí a další. Roušky jsou vydávány také obcím v našem správním obvodu obce s rozšířenou působností,“ komentuje primátor s tím, že spolu s rouškami probíhá do stejných odvětví také distribuce dezinfekčních prostředků. Město také investovalo přibližně 300 tisíc korun na nákup látek a nití na šití roušek nebo respirátorů pro zajištění bezpečnosti městské policie.

Nedostatkem na trhu jsou nyní jednorázové rukavice, které nejvíce využívá městská policie a pracovníci ze sociální oblasti. „Zásoby máme do konce dubna, ale na rozdíl od jiných ochranných pomůcek je v těchto dnech velmi složité sehnat vinylové rukavice. Bohužel, některé nabídky ochranných prostředků jsou navíc nekompetentní nebo neskutečně předražené,“ doplňuje primátor.

Město mimo jiné pracuje na výrobě ochranných štítů. Jejich výroba a kompletace probíhají v Základní škole J. Gočára a na magistrátu města. Na šesti poloprofesionálních tiskárnách již bylo vyrobeno necelých 400 štítů. Využívají je zejména terénní sociální služby, které jsou v přímém kontaktu s občany. Výroba štítů pokračuje i nadále, a to s ohledem na chystané otevírání škol a školek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Rekonstrukce kanalizace a komunikace v Šantově ulici

19:27 Olomouc: Rekonstrukce kanalizace a komunikace v Šantově ulici

Kompletní obnovou uličního profilu projde slepý úsek Šantovy ulice od parkoviště po tř. 17. listopad…