Hradec Králové: Město opět nabízí startovací bydlení

20.01.2020 15:36

Na začátku nového roku město Hradec Králové opět vyhlašuje výběrové řízení na pronájem uvolněných startovacích bytů velikosti 1+kk a 2+kk.

Hradec Králové: Město opět nabízí startovací bydlení
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Podávat žádosti mohou osoby, které k datu podání ještě nedosáhly věku 32 let, mají ve městě trvalý pobyt nebo jsou zde zaměstnány, a také nevlastní byt ani jinou nemovitost určenou k bydlení. K dispozici jsou byty v Třebši a na Novém Hradci Králové. Předepsané formuláře můžou žadatelé odevzdávat pouze osobně na magistrátu města ve dnech 22. a 29. ledna vždy od 8 do 17 hodin. Veřejné losování pak proběhne 5. února od 15 hodin v ve velkém sále Adalbertina.

„Je třeba dodržet ještě další podmínky, například žadatel nesmí být dlužníkem města nebo městem zřízených právnických osob, jeho příjem musí dosahovat nejméně 20 tisíc korun hrubého a je zaměstnán více než šest měsíců před podáním žádosti. Nově budeme také požadovat, aby se vybraný žadatel přihlásil k trvalému pobytu v Hradci Králové. Každý uchazeč o startovací byty může podat pouze jednu žádost, přičemž manželé nebo registrovaní partneři jsou považování za jednoho uchazeče. Nájemné v těchto startovacích bytech bylo určeno ve výši 45,30 korun za metr čtvereční za měsíc,“ říká náměstkyně primátora pro oblast majetku Věra Pourová. Uvolněné startovací byty se nachází v Třebši v ulici Svatojánská čp. 682 a 683, ulici Ve Stromovce čp. 718 a 719 a na Novém Hradci Králové v ulici Pod Zámečkem a ulici Rybova čp. 1899. Prohlídky uvolněných bytů se konají vždy od 15 do 16 hodin, v domech v ulici Svatojánská se konají v pondělí 13. ledna, v domě Pod Zámečkem 1835 v úterý 14. ledna a v domech v ulici Ve Stromovce se konají v pondělí 20. ledna.

Vyplněné žádosti budou přijímány pouze osobně ve dnech 22. a 29. ledna vždy od 8 hodin do 17 hodin v zasedací místnosti č. 1991A. 1. p. v pravém křídle budovy hradeckého magistrátu na adrese Československé armády 408. Přihlášky nelze podávat elektronicky ani zasílat poštou. Předvyplněný formulář je k dispozici na odboru správy majetku města nebo na úřední desce ZDE.

Ve středu 5. února proběhne od 15:00 hodin veřejné losování, které bude provedeno zástupcem odboru interního auditu a kontroly ve velkém sále Adalbertina. „Vítězný uchazeč bude mít možnost si konkrétní byt prohlédnout a pak sdělit odboru správy majetku města, zda na něj chce uzavřít nájemní smlouvu. V případě jeho nezájmu, bude osloven další vylosovaný v pořadí. Větší počet bytů se uvolní postupně v měsících únoru a březnu,“ dodává náměstkyně Pourová.

První den příjmu žádostí - 15. ledna 2020:
1+kk přijato 14 žádostí
2+kk přijato 59 žádostí

Na co nezapomenout? Podívejte se na video ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…