Hradec Králové: Město pošle do Nepálu na humanitární pomoc čtvrt milionu korun

27.05.2015 15:44

Hrozivé následky opakovaným dubnovým a následně květnovým zemětřesením postiženého Nepálu přiměly městské radní 15. května k myšlence vyčlenit z městského rozpočtu částku čtvrt milionu korun, která bude určena výhradně jako humanitární pomoc. S návrhem rady města souhlasili dnes i městští zastupitelé. Pro tuto pomoc spojí Hradec Králové síly s Pardubicemi.

Hradec Králové: Město pošle do Nepálu na humanitární pomoc čtvrt milionu korun
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

S ohledem na zprávy přicházející z Nepálu se město Hradec Králové se sousedními Pardubicemi shodlo na myšlence konkrétní a účelové pomoci. „Finanční prostředky ve výši čtvrt milionu korun budou poskytnuty účelově, a to na obnovu zničené infrastruktury, nejlépe na obnovu některé ze škol. V tomto počinu budeme spolupracovat s Pardubicemi,“ dodává Zdeněk Fink, primátor města Hradec Králové. Spojením finančních prostředků tak dojde k významnější podpoře vybraného projektu, přičemž konkrétní účel pomoci bude respektovat aktuální potřeby Nepálu.

Nepál postihlo dne 25. dubna a poté i 12. května nejničivější zemětřesení za posledních 80 let, v důsledku něhož je obrovské množství lidí mrtvých, zraněných nebo bez přístřeší a města se potýkají s narušenou infrastrukturou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Heulosem ve čtvrtek proběhnou světlušky

13:37 Jihlava: Heulosem ve čtvrtek proběhnou světlušky

Noční běh pro Světlušku se v Jihlavě uskuteční 16. května. Veškerý výtěžek ze startovného půjde proj…