Hradec Králové: Město předalo fotbalový stadion stavební firmě

03.08.2021 11:27

Hradecký fotbalový stadion v Malšovicích se během následujících týdnů promění ve staveniště, areál dnes město předalo uskupení firem STRABAG, Geosan a D&D Elektromont. Nyní bude následovat příprava staveniště, k samotným demoličním pracím včetně demontáže lízátek by mělo dojít během září. Zahájení stavebních prací se pak plánuje na jaro příštího roku. Nový hradecký multifunkční fotbalový stadion má být dokončen v průběhu roku 2023.

Hradec Králové: Město předalo fotbalový stadion stavební firmě
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

„Včera jsme se na stadionu sešli se zástupci fotbalového klubu a správcem stavby, abychom společně předali staveniště zhotovitelské firmě. Máme tak za sebou překonání dalšího milníku, které nás postupně posouvá vpřed až k vybudování nové multifunkční arény v Hradci Králové,“ říká primátor města Alexandr Hrabálek.

Podle stanoveného harmonogramu by měl v následujících dnech začít zhotovitel s přípravou staveniště. Dojde například k jeho kompletnímu oplocení a zřízení kontrolovaného vstupu. „Demoliční práce na stadionu začnou už během srpna demontáží sedaček, samotné tribuny a další prvky na stadionu začnou mizet během září. Ještě v září, případně v říjnu je také v plánu demontovat lízátka – čtyři světelné stožáry nad hrací plochou, které společně tvoří dominantu stadionu,“ doplňuje náměstek primátora pro oblast městských investic Jiří Bláha.

„K včerejšímu dni mají za sebou moji kolegové a celý projekční tým spoustu práce, která sice není navenek tolik vidět, ale je stejně důležitá jako samotné stavění. Proběhla řada konstruktivních jednání se zástupci investora, během kterých byly vysvětleny detaily našeho technického řešení stadionu. A samozřejmě od začátku projektujeme,“ říká Aleš Fišer, technický vedoucí oblasti ze společnosti STRABAG.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…