Hradec Králové: Město připravilo nový projekt na podporu cestovního ruchu, symbolem je lev Gustík

26.06.2020 9:36

Město pravidelně podporuje turismus ve městě, ať už formou dotací různým subjektům, tak vytvářením vlastních zážitkových produktů. Spolu s destinačním managementem Hradecko odstartuje začátkem letních prázdnin nová kampaň na podporu cestovního ruchu zejména pro rodiče s dětmi.

Hradec Králové: Město připravilo nový projekt na podporu cestovního ruchu, symbolem je lev Gustík
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Symbolem tohoto projektu se stal hradecký lev Gustík, se kterým budou moci návštěvníci vyrazit na známá i méně známá místa v Hradci Králové a okolí.

„Lev, který je symbolem projektu, se jmenuje Gustík, jeho jméno začíná stejně jako kdysi Hradec, tedy Gradec, a objasňuje tak písmeno G ve znaku města“ vysvětluje primátor města Alexandr Hrabálek. Pro návštěvníky bude v rámci kampaně k dispozici brožura „Hradec Králové a Hradecko se lvem Gustíkem“, která bude doplněna o leták sloužící jako soutěžní karta pro sbírání samolepek v různých atraktivitách. Brožury budou k dostání ve všech informačních centrech města, letáky sloužící ke sbírání samolepek budou k dispozici jak v infocentrech, tak na všech zapojených atraktivitách. „Při návštěvě vybraných míst, například Bílé věže, Labyrintu divadla Drak nebo Hvězdárny a planetária v Hradci, bude možné získat některou z podob lva Gustíka na samolepce. Po návštěvě osmi atraktivit a nasbírání příslušného počtu samolepek bude v informačním centru připravena pro sběratele odměna,“ doplňuje primátor. Bližší informace o soutěži jsou uvedeny v letáku, návštěvníci se je také dozví na všech zapojených místech a na připravovaných webových stránkách gustik.cz.

V rámci podpory cestovního ruchu je město zapojeno v aplikaci Na kole i pěšky, která propaguje turistické cíle, cyklovýlety a tematické okruhy. Hradec také úzce spolupracuje v rámci svazků obcí Česká inspirace a Královská věnná města, kde se propagace nového produktu objeví. Novinkou letošního roku jsou mimo jiné prohlídky města zaměřené na tvorbu Josefa Gočára. Stále také probíhají prohlídky města pro děti nebo Bílé věže s královnou. Více informací o projektech a podpoře cestování ruchu v Hradci Králové je možné nalézt na webových stránkách města nebo na stránkách informačních center ic-hk.cz a hkinfo.cz, kde je umístěn kalendář akcí e je zde možnost rezervovat vstupenky jak na prohlídky tak na další akce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

11:17 Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

Desítku zbrusu nových podcastů, speciální prohlídky či asistenci pro znevýhodněné návštěvníky a zejm…