Hradec Králové: Město připravuje rekonstrukci loděnice na Orlici

30.05.2017 19:41

Hradečtí vodáci, kteří trénují na Orlici u Malšovického mostu, by se mohli dočkat nového zázemí. Současný areál, který není ani napojený na vodovod a kanalizaci, je zcela nevyhovující a i kapacitně nestačí. Zastupitelé dnes odsouhlasili zpracování projektové dokumentace k demolici stávajících a vybudování nových objektů.

Hradec Králové: Město připravuje rekonstrukci loděnice na Orlici
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Loděnici, která je na pravém břehu Orlice za sportovním areálem TJ Slavie a je majetkem města, využívá vodácký oddíl TJ Sokol Hradec Králové. „Vzhledem k tomu, že zde chybí napojení na vodovod a kanalizaci, nemají tady vodáci standardní sociální zařízení, tedy WC a sprchy,“ řekla náměstkyně primátora Romana Lišková, odpovědná za majetek. „Bude potřeba vybudovat zhruba sedmdesátimetrové napojení na vodovodní a kanalizační řád, dešťové vody se vyřeší vsakováním na ploše areálu,“ doplnila Lišková.

Město při vybudování nového zázemí v areálu zvolilo úspornější variantu. Základem stavby bude sestava 24 mobilních buněk, které budou spojené komunikačním modulem v doteku s halovým montovaným skladem lodí. Celá sestava pak bude obložená dřevem a ve druhém patře bude terasa. „Celkové náklady se odhadují na necelých devět milionů korun. Pokud vše půjde bez komplikací a zastupitelé odsouhlasí i finance na samotnou stavbu, mohla by nová loděnice stát během příštího roku,“ řekl náměstek primátora Jindřich Vedlich, odpovědný za investice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…