Hradec Králové: Město stále hledá nového provozovatele útulku

18.08.2023 19:06 | Tisková zpráva

Radní města Hradce Králové zrušili nedávný výsledek zadávacího řízení, ze kterého měl vzejít nový provozovatel útulku pro opuštěná zvířata. Do něj se přihlásili dva uchazeči, kvalifikační podmínky splnil pouze jeden z nich, a jeho nabídka poté byla radou města vybrána jako nabídka vítězná. Neúspěšný uchazeč následně podal námitky, a to proti svému vyloučení a proti výběru vítězného uchazeče.

Hradec Králové: Město stále hledá nového provozovatele útulku
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Mimo jiné v nich poukázal na posuzování kvalifikačního požadavku na prokázání zkušenosti s vedením lidí. Tento podnět město vzalo v potaz a připustilo, že by zadávací podmínky bylo vhodné upřesnit. Z tohoto důvodu došlo ke zrušení výběru vítězného uchazeče, po uplynutí lhůty pro podání námitek by pak mělo dojít k úplnému zrušení zadávacího řízení. Nového provozovatele útulku bude město nadále hledat.

Anketa

Souhlasíte s ministrem Rakušanem, že spáchá-li zločin stát (má na mysli Rusko), musíme trestat i jeho občany?

3%
97%
hlasovalo: 23357 lidí

Zadávací řízení na nového provozovatele útulku pro opuštěná zvířata vypsalo město v březnu letošního roku. Hodnoticí komise posuzovala nabídky dvou uchazečů, z nichž pouze jeden splňoval kvalifikační podmínky a jeho nabídka tak byla vybrána jako vítězná. Tento výsledek byl v polovině července schválen radou města. V rámci probíhajícího zadávacího řízení město od neúspěšného uchazeče obdrželo námitku, poukazující mimo jiné na správnost formulace uvedené v zadávací dokumentaci.

V části, uvádějící prokázání zkušeností s vedením lidí, město použilo výraz pracovník, který je sice správný, ale jednoznačně nedefinuje fakt, že tento pojem může zahrnovat i dobrovolníky, tedy osoby vykonávající danou činnost bez nároku na odměnu.

Město proto dospělo k závěru, že pokud bude připuštěno prokázání kvalifikace uchazečů i prostřednictvím vedení dobrovolníků, mohlo by v nově vypsaném zadávacím řízení obdržet více relevantních nabídek. Radní města tak rozhodli o zrušení výběru vítězného uchazeče v tomto zadávacím řízení. Po uplynutí lhůty pro podání námitek pak bude možné celé zadávací řízení zrušit. Následně bude město projednávat další postup.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Město poskytne dotace nejen na rozvoj a údržbu sportovišť, ale i na vrcholový a výkonnostní sport

13:05 Hradec Králové: Město poskytne dotace nejen na rozvoj a údržbu sportovišť, ale i na vrcholový a výkonnostní sport

Hradec Králové podpoří schválenými dotacemi rozvoj, rekonstrukce, údržbu a opravy řady sportovišť a …