Hradec Králové: Město začne přijímat žádosti o pomoc podnikatelům, rozdělí se 10 milionů korun

26.05.2020 9:37

Hradečtí drobní podnikatelé budou moci od konce tohoto týdne žádat o finanční příspěvek do výše až 25 tisíc korun. Jedná se o další opatření ke zmírnění dopadů způsobených nouzovým stavem, které je součástí programu Antivirus.

Hradec Králové: Město začne přijímat žádosti o pomoc podnikatelům, rozdělí se 10 milionů korun
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Zastupitelé dnes schválili podmínky a formu pomoci, o kterou bude možné žádat do 12. června. Kompletní seznam podmínek včetně formuláře žádost naleznou žadatelé na internetových stránkách města. Celkově má být mezi žadatele rozděleno 10 milionů korun.

„Tato finanční pomoc je určena zejména podnikatelům a živnostníkům, kteří mají sídlo nebo provozovnu v Hradci Králové a během nouzového stavu museli z důvodu vládních nařízení uzavřít své provozovny,“ říká primátor města Alexandr Hrabálek. Žadatelem může být pouze právnická nebo fyzická osoba se sídlem nebo místem podnikání v Hradci Králové, která zaměstnává méně než deset osob. Žadatel také musí dodržet některé stanovené podmínky, jako je nepřerušená podnikatelská činnost a nesmí být dlužníkem vůči městu či jeho organizacím. Seznam podmínek v plném znění a formulář žádosti bude možné nalézt na internetových stránkách města.

Všechny podané žádosti budou po skončení termínu předloženy komisi, na základě jejíhož stanoviska bude připravený návrh ke schválení orgánům města. Poté bude možné částku žadatelům postupně vyplácet. „Předpokládáme, že do konce června budou hotové veškeré náležitosti finanční pomoci, kterou chceme hradeckým podnikatelům poskytnout. Během července a srpna, když vše dobře půjde, by se částky mohly začít vyplácet. Peněžitá pomoc je omezena maximální částkou 25 tisíc korun pro jednoho žadatele. Výše peněžité pomoci bude stanovena i podle počtu podaných žádostí,“ doplňuje ekonomická náměstkyně primátora Monika Štayrová. Finanční pomoc bude možné využít například na náklady na mzdy, související odvody, na energie, platby za nájemné s výjimkou případů, kde došlo k jejich prominutí v rámci dalších opatření programu Antivirus či nákladů, na které byla čerpána jiná podpora, například státu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…