Hradec Králové: Město zavádí úřední hodiny v mimořádném režimu a zavírá některé školky

16.03.2020 13:59

Magistrát města Hradce Králové je od dnešního dne uzavřen. Po dobu trvání nařízení vlády ohledně celorepublikové karantény budou úřední hodiny v mimořádném režimu.

Hradec Králové: Město zavádí úřední hodiny v mimořádném režimu a zavírá některé školky
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Na základě nařízení vlády zařídilo město v MŠ Kamarád a MŠ Mandysova školky pro děti zaměstnanců hradecké fakultní nemocnice a dalších klíčových pracovníků. Od zítra pak budou zavřené mateřské školy Svobodné Dvory, Podzámčí, Sluníčko, Holubova při ZŠ Úprkova a od středy bude uzavřena mateřská škola Březhrad.

„Hradecký magistrát je pro veřejnost kompletně uzavřený, jsou zavedeny pouze mimořádné úřední hodiny ve středu od 13 do 16 hodin. Tyto hodiny budou sloužit pouze k vyřízení potřebné agendy u občanských průkazů, a to zejména v případě ztráty. Zaměstnancům magistrátu byl v některých případech umožněna práce z domova, ale někteří zůstávají stále na úřadě. Je tedy možné se na ně v případě potřeby obracet telefonicky nebo prostřednictvím e-mailu,“ říká tajemnice magistrátu města Markéta Bartušová.

Na základě nařízení vlády bude pro potřeby hradecké fakultní nemocnice, příslušníků IZS, strážníků a dalších zachován provoz mateřské školy Kamarád v Hrubínově a Veverkově ulici. „Otevřeno bude také pro kmenové děti, které školku pravidelně navštěvují. Stejným způsobem bude fungovat i mateřská škola Mandysova. Současně jsme připraveni zajistit také péči o děti ve věku šest až deset let, a to pro hradeckou fakultní nemocnici, policisty, strážníky, hasiče a další. Školky, které zůstávají v provozu, mají zajištěno, že děti budou ve skupinách do 15 osob,“ říká náměstek primátora pro oblast školství a sociálních věcí Martin Hanousek. Od zítřejšího dne pak dojde k uzavření mateřských škol: MŠ Svobodné Dvory, MŠ Podzámčí, MŠ Sluníčko, MŠ Holubova při ZŠ Úprkova a od středy bude uzavřena mateřská škola Březhrad. „O uzavření dalších školek bude rozhodnuto během dnešního odpoledne nebo zítřka,“ doplňuje Hanousek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…