Hradec Králové: Město zvýšilo finanční dar pro prvního hradeckého občánka, narozeného v roce 2023

30.12.2022 8:38 | Tisková zpráva

Pprvní miminko, které se narodí na Nový rok a stane se občanem Hradce Králové, dostává od města zlatou medaili a také finanční dar. Právě ten se radní města rozhodli zvýšit, nově tak prvorozené novoroční miminko dostane místo pěti deset tisíc korun.

Hradec Králové: Město zvýšilo finanční dar pro prvního hradeckého občánka, narozeného v roce 2023
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Tento dar předá při osobní návštěvě bezprostředně po Novém roce mamince děťátka primátorka města. „Náš první občánek dostane kromě finančního daru také zlatou medaili v hodnotě téměř třináct tisíc korun. Ta bude miminku slavnostně předána na jaře při tradičním vítání občánků v divadle Drak,“ říká primátorka města Hradce Králové Pavlína Springerová.

Pro ostatní miminka jsou pak nachystané menší medaile stříbrné. Všichni občánci dostávají při slavnostním uvítání také domovský list a drobné dárky.

Vítání občánků město pořádá od roku 2009, přerušeno bylo pouze v období pandemie covid-19 v roce 2020. Pravidelně se koná v divadle Drak. V příštím roce se první bude konat 18. ledna, kdy se jej zúčastní ještě občánci letošní, nově narozená miminka roku 2023 budou vítána od dubna, a to po dosažení věku tří měsíců.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

16:14 Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

Duševní zdraví a osobní rozvoj mladé generace podporují nově otevřené tzv. terapeutické a seberozvoj…