Hradec Králové: Městský web voličům poradí, jak se připravit na říjnové volby do krajů

14.05.2016 10:32

První oficiální informace týkající se říjnových voleb do krajů začal shromažďovat web města www.hradeckralove.org a odstartoval tím přípravy, v nichž bude magistrát hrát opět neopomenutelnou roli.

Hradec Králové: Městský web voličům poradí, jak se připravit na říjnové volby do krajů
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Webová záložka na hlavní domovské stránce bude průběžně aktualizována tak, jak to stanoví ministerstvem vydaný harmonogram úkolů a lhůt.  

„V návaznosti na rozhodnutí prezidenta republiky se volby do krajů v České republice uskuteční 7. a 8. října a už teď mohou voliči, kteří vědí, že se v této době nebudou zdržovat v místě svého trvalého bydliště a budou chtít volit v rámci našeho kraje, žádat o voličské průkazy,“ informuje Ľudmila Ducháčová ze správního odboru Magistrátu města Hradec Králové. Kromě žádostí o vydání voličského průkazu je na webu už vyvěšena i žádost o vydání voličského průkazu a pro ty, kteří si jej nebudou moci vyzvednout sami a pověří tím někoho jiného, i  formulář plné moci k převzetí voličského průkazu. Občané zde naleznou i platný termínový harmonogram. „Voliče, kteří požádají o voličský průkaz, upozorňujeme, že tento průkaz je ve dnech voleb opravňuje vykonat své volební právo pouze ve volebním okrsku spadajícím do územního obvodu kraje, kde jsou volby vyhlášeny a v jehož územním obvodu je volič přihlášen k trvalému pobytu,“ vysvětluje Ľudmila Ducháčová.

Magistrát všechny voliče rovněž žádá, aby si už raději v předstihu zkontrolovali platnost svých občanských průkazů, kterými se budou muset ve volebních místnostech začátkem října prokazovat. V krajním případě bude rovněž možné ve volební místnosti svou totožnost prokázat platným cestovním pasem. Důležité je též označení poštovních schránek pro doručování hlasovacích lístků. „O dalších významných meznících a rozhodných událostech budeme včas veřejnost informovat. Všechny důležité údaje naleznou všichni od této chvíle na hlavní straně městského webu v záložce „Volby“ na pravé straně menu,“ upřesňuje Ľudmila Ducháčová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hustopeče: Stavební úřady s obavami vyhlíží nový zákon

16:31 Hustopeče: Stavební úřady s obavami vyhlíží nový zákon

S nervozitou a obavami vyhlíží pracovníci stavebních úřadů letošní 1. červenec. Právě tento den vsto…