Hradec Králové: Místním osobnostem byly předány medaile města

29.10.2019 12:14

Ve Filharmonii Hradec Králové se včera konalo slavnostní předávání medailí města u příležitosti 101. výročí dne založení samostatného československého státu. Oceněny byly osobnosti z kultury, umění, vědy a dalšího veřejného života ve městě. Ve druhé části slavnostního večera zazněla symfonie č. 8 G dur Antonína Dvořáka v podání hradecké filharmonie.

Hradec Králové: Místním osobnostem byly předány medaile města
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

„Ocenili jsme čtrnáct hradeckých osobností, které se zasloužily o rozvoj nejen kultury, umění či vědy, ale i dalších oblastí veřejného a společenského života. Mezi medailisty jsou i lidé, kteří se zasadili o zvýšení bezpečnosti v Hradci Králové nebo statečně sloužili vlasti. Jedno ocenění bylo předáno in memoriam, a to skladateli dlouhodobě spolupracujícímu s hradeckou filharmonií panu Josefu Vodákovi. Na všechny oceněné osobnosti jsme jako město velmi hrdí a bylo nám velkou ctí jim toto ocenění udělit,“ říká primátor města Alexandr Hrabálek.

Předávání medailí bylo rozděleno do tří částí. V první byly oceněny osobnosti za svůj přínos rozvoji společenského života. Medaile města byla udělena fotografu Miloši Vojířovi, pedagožce a sportovkyni Růženě Ryglové, kapelníkovi Františku Vejvodovi a gymnastovi a skautovi Kamilu Pavláskovi. V další pomyslné kategorii z oblasti kultury, umění a vědy byly medaile města předány skladateli Josefu Vodákovi in memoriam, baletní mistryni a choreografce Vladislavě Hrbkové, rozhlasovému a divadelnímu režisérovi Pavlu Krejčímu, bývalému řediteli Klicperova divadla Ladislavu Zemanovi a zakladateli festivalu Jazz Goes to Town Martinu Brunnerovi st. Za úspěchy v oblasti vědy a inovací byl oceněn Karel Volenec.

Medaile města si převzali také dva zástupci Policie ČR, plukovník David Fulka, ředitel krajského ředitelství PČR a plukovník Petr Krása, vedoucí územního odboru PČR. Dále byli oceněni dlouholetý předseda okresního klubu PTP HK Milan Štěpánek a vojenský pilot podplukovník Ladislav Klust.

Po skončení slavnostního předávání medailí města zazněla Symfonie č. 8 G dur skladatele Antonína Dvořáka v podání Filharmonie Hradec Králové, kterou řídil dirigent Andreas Sebastian Weiser.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Den Země - v hlavní roli žabák i aprílové počasí

16:14 Jihlava: Den Země - v hlavní roli žabák i aprílové počasí

Jihlava oslavila Den Země. I přes nepříliš hezké počasí přišly na Masarykovo náměstí stovky návštěvn…