Hradec Králové: Na Dni vody si přijdou na své malí i velcí

07.06.2017 16:07

Den vody se uskuteční již v pátek 9. června na Eliščině nábřeží v Hradci Králové. Dopoledne bude vyhrazeno školním kolektivům, na odpoledne je připraven program určený široké veřejnosti. Chybět nebude pestrý program na náplavce, spojený aktivitami a vodou, kulturní program zajistí koncertní, taneční, umělecké i zábavní vystoupení.

Hradec Králové: Na Dni vody si přijdou na své malí i velcí
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Dopoledne budou třídní kolektivy na různých stanovištích plnit většinou vědomostní úkoly zaměřené na znalosti využití a přínosu vody pro náš život, ekologie, turistických cílů a atraktivit Hradce Králové i Královéhradeckého kraje. Jedna ze tříd, která splní požadovaný počet úkolů a bude vylosována, dostane odměnu v podobě návrhu a realizace designu školní třídy od partnera akce Duhový domov. Dopolední program doplní taneční workshopy T-Bass, vystoupení A-TEAM HK a také koncert ZUŠ Střezina.

Odpolední program na pódiu začne ve 14 hod. vystoupením žonglérské skupiny ALTERNA, poté se představí s brazilským uměním skupina Capoeira, následně vystoupí tým aerobiku a mažoretek z A-TEAM HK a tanečníci z T-Bass. Na 19 hod. je plánován koncert skupiny Memphis, od 20:30 hod. zahraje skupina Sabrage. V rámci akce se uskuteční také autogramiáda hradeckých extraligových hokejistů.

Pestrý program se od 14 hod. odehraje také na náplavce. Zájemci si budou moci vyzkoušet například jízdu na paddleboardech. Kromě volných jízd je připravován i závod jednotlivců na čas. Aktivity na vodě doplní aquaroller, výlety hradeckými parníky a půjčovna lodiček.

Pro veřejnost je připraven také široký doprovodný program. Chybět nebude skákací hrad, skluzavka, kolotoč, šlapací buginy, barmanská show nebo například malování na obličej. „Akce Den vody je součástí projektu Turistika pro život, které se účastní tisíce rodin s dětmi i turistů z celé republiky,“ uvádí Jiří Pilnáček, ředitel společnosti Turistika.cz, která se na přípravě akce také podílí. Podrobnější informace o akci najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

Euro je cestou k vyšší prosperitě a stabilitě naší ekonomiky

To tvrdíte vy. Pokud ale vím, třeba v Řecku měli Euro a dostali se do velkých finančních problémů, které pak řešili ostatní státy, takže kdyby byla vaše teze správná, jak to že se Řecko dostalo do takových dluhů a hrozil krach jejich ekonomiky?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Ekofond jako základ nadstandardní péče o zeleň ve městě

16:14 Jihlava: Ekofond jako základ nadstandardní péče o zeleň ve městě

Ekofond je peněžní fond města Jihlavy, jež se zabývá distribucí finančních prostředků k provozu sprá…