Hradec Králové: Na Flošně vznikne přes sedmdesát nových parkovacích míst zdarma, zmizí kamiony

22.07.2022 9:24 | Tisková zpráva

Hradecká radnice upraví režim na parkovišti před městským koupalištěm Flošna.

Hradec Králové: Na Flošně vznikne přes sedmdesát nových parkovacích míst zdarma, zmizí kamiony
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Technické služby Hradec Králové zde během srpna nainstalují svislé dopravní značení, betonová svodidla se zábradlím a vyznačí 74 nových parkovacích míst pro osobní vozidla, z toho čtyři pro držitele karet ZTP. Poté již na plochu směrem k Malšovicím, kterou využívali především řidiči kamionů, nebudou moci vjíždět nákladní automobily a autobusy.

Anketa

Komu více důvěřujete?

hlasovalo: 9639 lidí

„Parkovacích míst je v Hradci Králové nedostatek, každé nové tedy pomůže, natož sedm desítek. Nevidíme důvod, aby v blízkosti historického centra města a městského koupaliště bylo odstavné parkoviště pro kamiony. Navíc lokalita trpěla nepořádkem od některých nezodpovědných řidičů, bylo zde i určité bezpečnostní riziko,“ říká primátor města Alexandr Hrabálek.

„Nyní máme všechna povolení na nové dopravní značení. V současné době již mají technické služby vybraného dodavatele a běží lhůty pro výrobu a dodání betonových svodidel. Budeme dělat maximum pro to, aby zde mohli co nejdříve zdarma parkovat další řidiči, ať už jde o návštěvníky koupaliště nebo dojíždějící a pracující v centru města. Náklady na nové značení a úpravy na parkovišti se odhadují na půl milionu korun, většinu z nich budou tvořit právě svodidla, která tuto plochu orámují, aby chránila cyklostezku,“ vysvětluje náměstek primátora pro oblast městského majetku Pavel Marek.

Na spodním cípu parkoviště u koupaliště Flošna parkovaly především kamiony, během víkendů jich zde bývalo až patnáct. „Město nemá žádnou povinnost zřizovat zázemí pro odstavení kamionů, to je záležitost jejich provozovatelů, případně ŘSD v rámci výstavby tranzitních komunikací. Po úpravách bude mít tato plocha pro parkování zdarma v blízkosti historického centra kapacitu 520 míst plus dvacet pro invalidy,“ dodává náměstek Pavel Marek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Příběhy našich sousedů ve Vsetíně

16:31 Vsetín: Příběhy našich sousedů ve Vsetíně

Příběhy našich sousedů je vzdělávací projekt neziskové organizace Post Bellum pro žáky osmých a devá…