Hradec Králové: Od srpna bude dočasně přerušen provoz linek MHD číslo 4 a 8

26.07.2022 16:34 | Tisková zpráva

S ohledem na nedostatek řidičů MHD muselo město Hradec Králové spolu s Dopravním podnikem města Hradce Králové dočasně přerušit provoz dvou vybraných hradeckých linek č. 4 a 8. Linky nebudou jezdit od začátku do konce měsíce srpna.

Hradec Králové: Od srpna bude dočasně přerušen provoz linek MHD číslo 4 a 8
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

„Část řidičů MHD se bohužel ocitla na nemocenské a dopravní podnik má navíc dlouhodobý podstav na těchto pozicích. Z těchto důvodů jsme byli nuceni přistoupit k dočasné úpravě jízdního řádu během prázdnin. Pevně věřím, že cestující naleznou pro tuto situaci pochopení a za vzniklé komplikace se jim omlouváme,“ říká náměstek primátora pro městské organizace Pavel Marek.

Nedostatek řidičů se hradecký dopravní podnik snaží dlouhodobě řešit, mírný narůst očekává během podzimních měsíců. „Snažíme se být na trhu práce aktivní, nabízíme řidičům řadu výhod, bohužel zájem je stále nízký. Zhruba desítka řidičů by mohla nastoupit od října do konce roku. Ovšem ani to nám situaci nepomůže stabilizovat, jelikož zase pět našich řidičů má do konce letošního roku řádný termín odchodu do důchodu,“ vysvětluje ředitel Dopravního podniku města Hradce Králové Zdeněk Abraham. Dopravní podnik nyní připravuje sérii dalších opatření, jak danou situaci nadále řešit.

Pro případné zájemce stát se řidičem dopravního podniku je připravený například náborový příspěvek až 50 tisíc korun. Zájemci o práci řidiče si také mohou rozšířit svá stávající řidičská oprávnění v autoškole dopravního podniku. Více informací je možné nalézt na webových stránkách Dopravního podniku města Hradce Králové ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Škola na Okružní se i nadále pyšní přívlastkem „volejbalová“

7:37 Zlín: Škola na Okružní se i nadále pyšní přívlastkem „volejbalová“

ZŠ Okružní na Jižních Svazích se stále pyšní přívlastkem Partnerská škola Českého volejbalového svaz…