Hradec Králové: Plachta opět středem zájmu

31.08.2011 7:25

Přírodní památka Plachta je středem zájmu. Dnešního terénního šetření se kromě vedení města zúčastnili i úředníci magistrátu a Krajského úřadu Královéhradeckého kraje odpovědní za oblast životního prostředí.

Hradec Králové: Plachta opět středem zájmu
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Průvodcem jim byli zaměstnanci Agentury ochrany přírody a krajiny (AOPK). Reálné prostředí pomohlo lépe vyjasnit představy o možnostech využití lokality v souladu s ochranou přírody.

Dnešní terénní šetření ve zvláště chráněném území, přírodní památce Na Plachtě 2, se konalo v rámci zahájeného procesu projednání změny platného plánu péče o tuto přírodní památku.

„Tato schůzka v dané lokalitě měla vést k tomu, aby si všichni zúčastnění na místě vysvětlili, o co jde, podívali se na věc vlastníma očima. Je zřejmé, že někteří musí ustoupit ze svých nároků tak, aby výsledek vyhovoval jak přírodě, tak městu i úředním nařízením," dodal na místě primátor Zdeněk Fink.

Přírodní památku Na Plachtě tvoří dvě chráněná území o celkové výměře necelých 40 ha. Zahrnuje rybníky, písčiny, rašelinné louky a lesní porosty. Lokality se nachází na bývalém vojenském cvičišti.

O Plachtě jednali zástupci vedení města počátkem června i s ministrem životního prostředí Tomášem Chalupou. Primátor města ministra v červnu informoval o problémech stávající přírodní památky Na Plachtě. Na tomto území, jež se nachází na okraji Hradce, by město rádo vybudovalo zónu pro relaxaci a sportovní vyžití občanů města. Právě toto červnové jednání vedlo k tomu, že bylo město požádáno o vyjádření se k záměru opakovaného pojezdu terénu vojenskou technikou, které chce AOPK provést letos na podzim. Město si v souvislosti s tím vyžádalo posudek o podobných pracích v lokalitách opuštěných vojenských prostorů srovnatelných s Plachtou. Vyjádření primátora, který byl v této věci osloven dopisem z AOPK, bude k dispozici zhruba do dvou týdnů. ¨

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Hradeckralove.org

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…