Hradec Králové: Poděkování Dagmar Havlové patří občanům

03.02.2012 9:10

Občanům, kteří uctili památku Václava Havla nebo vepsali své upřímné projevy soustrasti do kondolenční knihy ke konci loňského roku v budově Magistrátu města Hradec Králové, patří srdečné poděkování Dagmar Havlové. Originál dopisu obdržel v těchto dnech primátor města Zdeněk Fink.

Hradec Králové: Poděkování Dagmar Havlové patří občanům
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Občané mohli zvěčnit svá slova a vzkazy k úmrtí Václava Havla do připravené kondolenční knihy už několik hodin po jeho skonu. Pietní místo přichystala radnice ihned u vstupu do budovy a umožnila tak zhruba třem stovkám občanů vepsat své vzkazy a vzpomenout památku prvního českého prezidenta, světoznámého státníka, dramatika a disidenta, jenž skonal 18. prosince 2011 ve věku 75 let.

„Kondolenční kniha byla vystavena na pietním místě pět dní a následně byla odeslána se vzkazy paní Dagmar Havlové,“ upřesňuje Marie Juppová, vedoucí Kanceláře primátora královéhradeckého magistrátu.

K mnohým vzkazům byla namalována srdíčka a nechybělo ani plyšové zvířátko.

„Toto upřímné poděkování právem patří občanům, kteří jakýmkoliv způsobem uctili památku zesnulého Václava Havla,“ dodává primátor města Zdeněk Fink.

----------------------------------------

„Vážený pane primátore, dovolte mi, abych Vám a Vaším prostřednictvím všem občanům Vašeho města ze srdce poděkovala za upřímné projevy soustrasti. Spontánní účast veřejnosti mne přesvědčila o tom, že myšlenkový svět, občanské postoje i politická rozhodnutí Václava Havla zůstávají hodnotou pevně spojenou s našimi novodobými dějinami. Hodnotou, kterou – jak věřím – nelze zapomenout, kterou nelze obejít a která dokáže v důležitých okamžicích silně zaznít. Bude-li to skutečně tak, považovala bych to za nejlepší ocenění jeho díla a jsem dojata tím, jak se občané Vašeho města k němu přihlásili.“

Vaše
Dagmar Havlová

----------------------------------------

Magdaléna Vlčková
tisková mluvčí MmHK

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Hradeckralove.org

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Připomeneme se osvobození města. Radnice získá do správy pomník válečných obětí

10:28 Vsetín: Připomeneme se osvobození města. Radnice získá do správy pomník válečných obětí

Pátek 3. května bude ve Vsetíně plných slavnostních událostí. Kromě otevření nového vlakového nádraž…