Hradec Králové: Poškození zeleně v období vánočních svátků

05.01.2020 20:33

Bohužel i v období vánočních svátků jsme se setkali s lidskou bezohledností, chamtivostí a hloupostí. Nijak jinak nelze popsat pohnutky, které někoho vedly k pokácení vzrostlé, asi 7 m vysoké jedle v parčíku nedaleko Polikliniky III na Benešově třídě. K události došlo pravděpodobně v noci z 22. na 23. prosince 2019; domníváme se, že cílem byla krádež vánočního stromku. Na ploše zůstala pouze střední a spodní část stromu. Ztrátu takového stromu nelze měřit pouze penězi, neboť jeho hlavní hodnota spočívala v jeho zapěstování, velikosti a perspektivě dalšího rozvoje.

Hradec Králové: Poškození zeleně v období vánočních svátků
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

V období po výsadbě jsou stromky ohrožovány nejen přesazovacím šokem, suchem, močí od psů, ale v neposlední řadě i vandalismem. Právě s případem takového vandalismu jsme se setkali na Pospíšilově třídě, kde někdo poškodil 3 nově vysazené jeřáby. Stromky byly částečně vyvráceny, takže mají poškozené kořeny. Během čtvrtka (2.1.2020) pracovníci střediska městské zeleně TSHK všechny stromky srovnali a opravili kotvení, čímž zvýšili jejich šanci na přežití. Věříme, že většina obyvatel Hradce Králové si stromů ve městě váží a že se tak jednalo o ojedinělá poškození zeleně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: PV

inflace

jeden z posledních vašich slibů byl, že inflace klesne. A zase jste se hodně mýlil, inflace v České republice stoupá!! jak je to možné?? Stát vám platí 14 poradců, mezi nimi Křečka, to ani on nevěděl že inflace a ceny budou neustále stoupat?? Tak k čemu tam vlastně všichni jste ???

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Dronaři vylepšili aplikaci mapující dopravní nehody, nově ji nasnímají ve 3D

16:09 Plzeň: Dronaři vylepšili aplikaci mapující dopravní nehody, nově ji nasnímají ve 3D

S ještě lepší aplikací, mapující dopravní nehody, přišli plzeňští dronaři. Crash Inspektor, jak se v…