Hradec Králové: Při podzimní výsadbě přibyly v ulicích stovky stromů

05.12.2017 15:10

Celkem 545 stromů v různých částech města vysazují v průběhu listopadu a počátku prosince hradecké technické služby. Nejvíce jich je nově vysazeno ve Vážní ulici a v Šimkových sadech. Jedná se o plánovanou náhradní výsadbu za pokácené staré a nebezpečné stromy, nové stromy město Hradec Králové pořídilo za více než 1,1 milionu korun.

Hradec Králové: Při podzimní výsadbě přibyly v ulicích stovky stromů
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

„Nejpočetněji zastoupené jsou javory, kterých je 130 ve čtrnácti druzích. Hodně je také třešní, v patnácti druzích vysazujeme celkem 84 nových stromů,” uvedla Daniela Maternová z Technických služeb Hradec Králové.

Nejpočetnější výsadba podzimu se uskutečnila ve Vážní ulici, kde technické služby letos pokácely 66 starých a pro okolí nebezpečných topolů a místo nich zde už roste 33 mladých topolů a 25 javorů. Na 29 mladých stromů se objevilo také v Šimkových sadech a dalších čtrnáct v Jiráskových sadech. Stovky dalších stromů jsou vysazovány již v jednotlivě nebo v menších počtech v různých částech města.

Říjnová vichřice vyvrátila a poničila více než tři stovky stromů na celém území Hradce Králové. „Náhradní výsadbu za tyto stromy zařadíme do plánu v dalších letech, ve většině případů to budeme zároveň konzultovat i s odbory hlavního architekta a životního prostředí magistrátu,“ doplnil Daniel Jeřábek ze správy městské zeleně hradeckých technických služeb.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Město prochází jarní očistou, následovat bude blokové čistění

7:37 Vsetín: Město prochází jarní očistou, následovat bude blokové čistění

Mechanismy Technických služeb (TS) města Vsetína již uklízí cesty a chodníky po skončené zimě. V úte…