Hradec Králové: Přijďte na páteční Muzejní noc i na Hučák

17.05.2019 10:13

Na páteční Královéhradeckou Muzejní noc můžete navštívit Informační centrum Obnovitelných zdrojů v centru Hradce Králové. Krásně osvětlená secesní budova bude lákat návštěvníky na noční prohlídky od 18 do 24 hodin v pátek 17. května 2019. Těšíme se na všechny zájemce o prohlídku.

Hradec Králové: Přijďte na páteční Muzejní noc i na Hučák
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Informační centrum Obnovitelné zdroje se znovu zařadilo do cyklu prohlídek již dvanáctého ročníku Královéhradecké Muzejní noci. Letošního ročníku se zúčastní devět institucí z řad galerií a muzeí, do kterých bude vstup zdarma. Muzejní noc začíná v 18 hodin a končí úderem půlnoci.

Informační centrum Obnovitelné zdroje

Pro velké i malé návštěvníky jsou připraveny prohlídky interaktivní expozice o obnovitelných zdrojích energií, o vlastnostech a využití větrné, vodní, geotermální, sluneční energie a energie vzniklé spalováním biomasy. Součástí prohlídky jsou i projekce tematického filmu „Malé vodní elektrárny na Labi“ nebo filmů „Obnovitelné zdroje“ a „100 let Šumavské energie“. K dispozici je kinosál s projekcí na velkoplošné plátno 12 x 3 m, které je dominantním audiovizuálním prvkem centra.

Součástí prohlídek je neméně zajímavá návštěva plně funkční malé vodní elektrárny v Hradci Králové zvané „Hučák. Ta funguje již přes 100 let. Elektrárna nyní prochází kompletní rekonstrukcí a po dobu její modernizace nebude pro veřejnost při prohlídce přístupný prostor strojovny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

22:09 Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

Okresní soud v Opavě svým rozsudkem zamítl žaloby podané MgA. Alešem Kománkem proti statutárnímu měs…