Hradec Králové: Přijďte si pro nádobu na odpad z kuchyně

27.01.2023 16:02 | Tisková zpráva

Občané města, kteří chtějí třídit gastroodpad, tedy biologicky rozložitelný odpad z kuchyní, si budou moci zdarma vyzvednout opakovaně použitelné nádoby na jeho shromažďování v domácnosti. Zájemci je budou moci získat v průběhu prvního čtvrtletí postupně na šesti místech v různých částech města.

Hradec Králové: Přijďte si pro nádobu na odpad z kuchyně
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Poprvé tato možnost nastane 31. ledna u Hvězdy v Třebši, poté 8. února u Metuje v Labské Kotlině 2, 22. února u Alessandrie na Slezském Předměstí, 1. března na Benešově třídě na Moravském Předměstí, 8. března na Masarykově náměstí v centru města a 14. března u pošty v Malšovicích, vždy v době od 14.30 do 16.30 hodin. Přijít pro nádobu si může občan města přijít na libovolné z uvedených míst. Do nádob poté budou lidé doma odkládat živočišný i rostlinný odpad z kuchyní, například zbytky z ovoce či zeleniny a dalších jídel, malé kosti, mléčné výrobky, potraviny s prošlou trvanlivostí a podobně. Důležité však je, aby veškerý odpad z kuchyní byl bez obalu. Po naplnění nádoby lidé její obsah vysypou do některé z více než dvou set speciálních hnědých nádob na gastroodpad, které Hradecké služby koncem minulého roku rozmístily na stálých venkovních stanovištích separovaného odpadu, obvykle poblíž nádob na třídění skla.

Hlavním důvodem spuštění třídění gastroodpadu je snaha o snížení produkce nevyužitelného odpadu. Odpad z kuchyní je totiž možné dále využít.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Dvě pracovnice ze zlínských základních škol získaly ocenění

22:28 Zlín: Dvě pracovnice ze zlínských základních škol získaly ocenění

Jako každý rok ocenil Zlínský kraj pracovníky ve školství. Mezi patnácti oceněnými z celého kraje by…