Hradec Králové: Pro levnější palivo přímo do lesa

20.01.2012 14:10

Lacinější palivové dřevo nabízí zájemcům nově Městské lesy Hradec Králové. Pro kuláče různých průměrů o délce dvou metrů si zájemci budou moci zajet přímo do lesa, dřevo za dohledu lesního naložit, zaplatit a odvézt. Lesníci dosud nabízeli palivové dřevo jen ve své prodejně - naštípané a nařezané na metrová polena.

Hradec Králové: Pro levnější palivo přímo do lesa
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

„Už třetím rokem nabízíme palivové dřevo v prodejně u Zděné boudy v Malšovicích a jeho prodej se každoročně zvyšuje zhruba o čtvrtinu. Převoz dřeva z lesa do skladu a následná manipulace s ním však něco stojí, proto jsme se rozhodli v rámci těžby, která probíhá především v zimě, přijít s touto novinkou. Dřevo přímo z lesa bude lacinější o převoz, manipulaci a štípání,“ sdělil ředitel Městských lesů Hradec Králové Milan Zerzán. Doplnil, že zatímco v jejich prodejně stojí prostorový metr štípaného paliva 1150 korun, což je po přepočtu 2200 Kč za metr krychlový naštípaného dříví, palivo v délkách dva metry v kuláčích v lese vyjde přibližně na 1600 korun za metr krychlový. To je zhruba 860 Kč za prostorový metr. Kupující tak za prostorový metr paliva ušetří nejméně 290 korun.

Zájemci o novou službu mohou zavolat na telefonní číslo 603 216 607, kde se s nadlesním domluví na podrobnostech. „Tato nabídka je časově omezena, bude platit jen do dubna, nebo do vyprodání zásob. Nemůžeme nechat nařezané dřevo v lese dlouho ležet,“ vysvětlil Milan Zerzán.

Prodej paliva v malšovické prodejně pokračuje i nadále, novou službou není nijak omezen. Topení dřevem v kamnech nebo krbech se stalo v posledních letech hitem. Lidé se k němu vracejí především kvůli zdražování plynu a elektřiny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Hradeckralove.org

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…