Hradec Králové: Řidiči MHD už testují, úředníci začnou příští týden

09.03.2021 19:44

Magistrát města se od pondělí 15. března připojí k povinnému testování zaměstnanců. Kromě něj se do antigenního testování zapojily také městské organizace, jako jsou dopravní podnik nebo technické služby. Městská policie ho zahájí v následujících dnech. Povinné testování státních zaměstnanců oznámila v pátek vláda ČR. Výjimku mají pouze ti, kteří pracují z domova.

Hradec Králové: Řidiči MHD už testují, úředníci začnou příští týden
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

„Antigenní testování na přítomnost koronaviru bude v následujících týdnech pravidelně podstupovat více než 400 zaměstnanců úřadu. Během tohoto týdne jsme zajistili potřebnou dodávku testů, pořizujeme jak klasické z kraje nosu, tak ty ze slin,“ vysvětluje tajemnice magistrátu města Markéta Bartušová. Zaměstnanci magistrátu nyní tam, kde to je možné, využívají práci z domova, během které povinné testování zatím není nutné. „Výjimku mají pouze ti, o kterých to příslušné mimořádné opatření stanoví, například právě ti, kteří tráví svou pracovní dobu na home office,“ doplňuje tajemnice.

O něco dříve než magistrát začal s testováním například dopravní podnik. Jeho pracovníci, kterých čítá více než 370, se již od pátku testují prostřednictvím testovací sady s výtěrem z kraje nosu. „Ještě před tím, než jsme měli povinnost se testovat, jsme sehnali několik tisíc testů, které mohou ukázat výslednou hodnotu již do 20 minut. Testovat budeme většinou jednou za týden,“ říká ředitel Dopravního podniku města Hradce Králové. V minulém týdnu zahájily testování svých zaměstnanců také Technické služby Hradec Králové. Městská policie by měla testování strážníků zahájit během následujících dnů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

13:05 Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

V bývalém kulturním domě v Červeném Hrádku do poloviny roku 2025 vznikne 18 městských nájemních bytů…