Hradec Králové: Rok 2019 ve znamení rekonstrukcí památek a oprav komunikací

19.12.2019 9:15

Největší letošní investice hradecké radnice směřovaly především do revitalizace městských památek a komunikací. Dokončily se rekonstrukce budovy Muzea východních Čech, kostela sv. Mikuláše v Jiráskových sadech či schodiště Bono publico.

Hradec Králové: Rok 2019 ve znamení rekonstrukcí památek a oprav komunikací
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Odee dneška bude v provozu nová cyklostezka spojující Pouchov, Piletice a Rusek, od dubna in-line bruslaři a cyklisté jezdí bezpečně do Vysoké nad Labem. Vedle těchto a dalších investic město a magistrát zároveň dokončily nebo pokročily k realizaci mnoha dalších projektů v rámci zajištění a fungování základních komunálních služeb ve všech oblastech, které spadají do kompetence radnice.

„Celá řada akcí byla dobře připravených, převzali jsme je již ve finální části a podařilo se nám je úspěšně dokončit. U dalších jsme pokročili v přípravě, u jiných jsme projektovou přípravu zahájili. Je mezi nimi spousta projektů, které nejsou tolik vidět a nejsou tak sledované jako fotbalový stadion. Jde o například opravy chodníků, silnic, školských budov, revitalizace parků, nákupy nových autobusů hradecké MHD nebo cisteren pro naše dobrovolné hasiče,“ říká primátor města Alexandr Hrabálek. „Velmi si cením i zásadního posunu v takových záměrech, jako je křižovatka Mileta, kde se nám podařilo dostat všechny důležité účastníky územního řízení k jednomu stolu a dosáhnout dohody tak, že máme platné územní rozhodnutí, a nebo vyřešení kauzy CTP,“ dodává primátor.

Letos město dokončilo celou řadu akcí v oblasti školství, kultury, dopravy, odpadů, životního prostředí či sociálních služeb. Mnoho projektů menších či větších je v plánu na příští období. Výběr z nejzásadnějších aktivit, které město v letošním roce dokončilo nebo posunulo k samotné realizaci, najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…