Hradec Králové: Seniorům od včerejška slouží nové prostory v Mánesově ulici

27.06.2019 16:01

Místní hradecká organizace spolku Senioři ČR sídlí ode dneška na nové adrese. V Mánesově ulici čp. 780 mohou nyní využívat zázemí o rozloze bezmála 200 metrů čtverečních se zasedací místností, kanceláří či moderně vybavenou klubovnou. Prostory, které jsou v majetku města, nechala radnice na přelomu loňského a letošního roku nově zrekonstruovat za téměř 2,8 milionu korun včetně DPH.

Hradec Králové: Seniorům od včerejška slouží nové prostory v Mánesově ulici
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Stavební úpravy kromě jiného zajistily možnost vstupu a užívání prostor i lidem se sníženou pohyblivostí. „Nové zázemí je v centru města, pár desítek metrů od zastávky MHD. Místní spolek Senioři je velmi aktivní, nemám obavu, že zde nebude živo,“ řekl Martin Hanousek, náměstek primátora pro oblast sociálních věcí. Během přestavby prostor došlo vedle oprav dveří a oken či položení nových podlahových krytin k doplnění elektroinstalace o prvky zajišťující komfortnější užívání prostor pro seniory.

Senioři budou nyní sídlit v domě v Mánesově ulici čp. 780, kde byla dříve videopůjčovna nebo prodejna stáčených saponátů. „Vzniklo tak důstojné místo pro činnost naší organizace a pro hradecké seniory vůbec,“ řekl předseda hradecké městské organizace Seniořů ČR Marcel Kraus. V nových prostorách je seniorům k dispozici kancelář pro prodej vstupenek do divadel, zájezdů, rekreací, členských známek a podobně. „Ta bude v době prodeje našich akcí sloužit i jako příjemná čekárna, výhledově i s možností malého občerstvení,“ dodal Kraus. Mimo úřední hodiny proto senioři plánují využívat schůzovní místnost například pro kurzy angličtiny a klubovnu k přednáškám, besedám, výstavám, schůzkám šachistů i k běžnému posezení a setkávání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Akvapark vznikne u Vltavy, město hledá soukromého investora

7:17 České Budějovice: Akvapark vznikne u Vltavy, město hledá soukromého investora

Město České Budějovice představilo jednoznačné plány k výstavbě akvaparku na levém břehu Vltavy, pob…