Hradec Králové: Školka v Podzámčí roste před očima, do Pohádky se už hlásily děti

30.10.2012 16:40

Zatímco modulová mateřská škola Pohádka u ZŠ Mandysova je téměř před dokončením a včera se zde konal už zápis, mateřská škola v Podzámčí, která by měla po otevření sloužit stovce dětí, teprve pomalu roste. Zahájení provozu je plánováno na příští rok.

Hradec Králové: Školka v Podzámčí roste před očima, do Pohádky se už hlásily děti
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

„Výstavbou mateřské školy v Podzámčí reagujeme na dlouhodobě nedostatečný počet volných míst v královéhradeckých mateřských školách. V Podzámčí vzniká klasická mateřská škola. Nachází se v lokalitě, kde se stavěly nové bytové domy. Rodiny s dětmi to tedy nebudou mít do školky již tak daleko,“ řekl náměstek primátora pro správu majetku a městské organizace Martin Soukup.

Včera se uskutečnil i zápis k předškolnímu vzdělávání do nové budovy MŠ Pohádka, která se dokončuje u ZŠ Mandysova. K zápisu sem přišlo 101 rodičů se svými dětmi. Dostavilo se sedm pětiletých, 31 čtyřletých a 53 tříletých dětí a deset dětí narozených v roce 2010. Nová mateřská škola  bude mít kapacitu 50 dětí a její, se zahájením jejího provozu město počítá 1. prosince letošního roku. „Díky výstavbě této školky dochází  opět k navýšení kapacity volných míst k předškolnímu vzdělávání. Vloni byla otevřena  MŠ v Kuklenách, teď  se ještě staví další  mateřská škola  pro stovku dětí  v Podzámčí, a pro 56 dětí  mateřská škola při ZŠ  Úprkova “ vysvětluje Martin Soukup.

„Při pohledu na křivku porodnosti však předpokládáme, že zájem o umístění děti v mateřských školách bude v budoucnu postupně klesat, takže by kapacita těchto zařízení měla být v následujících letech dostačující,“ říká náměstkyně primátora pro oblast školství Anna Maclová. „V současné době probíhá ještě výstavba objektu u ZŠ a MŠ Úprkova a v plánu je výstavba mateřské školy ve Svobodných Dvorech“.

Ředitel školy bude přijímat děti dle vydaných kritérií. K předškolnímu vzdělávání v mateřské škole budou přednostně přijímány děti s trvalým pobytem na území města Hradec Králové, děti, které dovrší tří let nejpozději do 31. 12. příslušného kalendářního roku a hlásí se k pravidelné, celodenní docházce v mateřské škole. Děti budou v jednotlivých kritériích přijímány dle věku od nejstaršího k nejmladšímu.

Magdaléna Vlčková
tisková mluvčí MmHK

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Hradeckralove.org

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

13:37 Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

Náročná modernizace tramvajové trati mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou skončila. Cílem rozsáhlé re…