Hradec Králové: Stavíte a chcete se vyhnout inženýrským sítím? Městský web vám nově poradí

11.02.2015 7:29

Elektrické vedení, plyn, vodovod či obyčejné propojení světelné dopravní signalizace? To je jen zlomek inženýrských sítí, které se na území každé obce či města nachází v podzemí, a to v různých hloubkách. Úřad vychází vstříc stavbařům i všem, kteří potřebují „kopnout“ do země a zavádí pro žadatele zdarma pohodlnou a velice jednoduchou cestu, na jejímž konci je automatické obeslání všech správců takových sítí se žádostí o vyjádření. Odpadá tedy individuální a složité dotazování spojené s papírovou agendou.

Hradec Králové: Stavíte a chcete se vyhnout inženýrským sítím? Městský web vám nově poradí
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Každý stavebník, developer či opravář, který musí z jakéhokoliv důvodu provádět výkopové práce, potřebuje ze zákona vyjádření všech správců sítí, která mu prozradí, zda se v jeho zájmovém území, kde a v jaké hloubce, nacházejí které sítě. „Přicházíme se službou e-UtilityReport, která všem žadatelům v této oblasti výrazně uleví. Zjednoduší celou agendu spojenou s procesem „vyjádření k existenci sítí“ tak, že žadatel na základě vyplněného formuláře rozešle elektronickou žádost všem správcům, kteří jsou pro dané území aktivně zapojeni do služby,“ vysvětluje přínos a urychlení nově nastaveného procesu Pavel Struha, správce GIS na královéhradeckém magistrátu. Pro ostatní správce, kteří zatím technicky neumožňují příjem žádostí touto elektronickou formou, systém uživatelsky pohodlně vygeneruje PDF soubor, který žadatel sám doručí danému správci sítě.

„Žádosti odpovídají platné legislativě. Navíc je nová služba e-UtilityReport pro žadatele elegantním, rychlým a bezplatným způsobem, jak podat žádost o vyjádření správcům inženýrských sítí tak, aby nikdo nebyl opomenut a aby žádosti jednotlivým správcům nebyly odesílány nadbytečně,“ přibližuje další výhody Pavel Struha.

Ve spolupráci s provozovatelem služby (firma HRDLIČKA spol. s r.o.) byl pro působnost stavebního úřadu královéhradeckého magistrátu sestaven tzv. registr správců, což je aktuální seznam správců, jejichž inženýrské sítě se na území města Hradec Králové vyskytují. K podání žádosti postačí připojení na internet a běžný webový prohlížeč. Ovládání aplikace je jednoduché, intuitivní a doplněno nápovědou pro jednotlivé kroky. Více informací o službě a dalších připojených městech se dozvíte na www.mawis.eu a nebo přímo na e-UtilityReport. Odkaz na službu e-UtilityReport je na webové stránce http://www.hradeckralove.org/urad/formulare.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Hradeckralove.org

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Pravda o zeleném šílenství pro ĆR

Pane Fialo, díky za vaši iniciativu, tak, aby se občané dozvěděli pravdu. Jen mě mrzí, že konference proběhne v poslanecké sněmovně , tyto opravdové odborníky bychom měli slyšet v diskusi bud ve veřejnoprávní české televizi, kterou si všichni platíme, nebo v jiné komerční televizi, ale obávám se, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: O voličský průkaz požádalo zatím 535 občanů

20:27 České Budějovice: O voličský průkaz požádalo zatím 535 občanů

Žádosti o vydání voličského průkazu přijímá matriční úřad, oddělení evidence obyvatel, v přízemí bud…