Hradec Králové: Sváteční výzdoba i tři vánoční stromy

22.11.2019 17:17

O první adventní neděli se v Hradci Králové rozsvítí vánoční výzdoba i tři vánoční stromy, které budou umístěny na náměstích Masarykově, Velkém a 28. října. Instalace osvětlení zatím v těchto dnech probíhá. Vánoční stromy budou na svá místa přepraveny 26. listopadu, kdy také proběhne jejich ukotvení.

Hradec Králové: Sváteční výzdoba i tři vánoční stromy
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Ke zdobení třech hradeckých vánočních stromů dojde 26. listopadu, tedy ve stejný den, kdy bude probíhat jejich převoz na místo a následná instalace. „Právě díky tomu, že jsou stromy z Hradce, tak chceme jejich instalaci zvládnout během jednoho dne. Práce by měly probíhat od brzkého rána do pozdního odpoledne. V místech plánovaného umístění stromů i jejich vyzvednutí bude muset být omezeno parkování. Kromě samotných náměstí a jejich okolí se to bude týkat i ulic Albertova, Wolkerova, Vrchlického, Všehrdova, Hálkova, U Koruny a Sukových sadů. Žádáme všechny spoluobčany, aby dodržovali dopravní značení, neboť všechna překážející vozidla budou muset být odtažena, aby nedošlo k jejich poškození. Současně žádáme všechny účastníky provozu, kteří se potkají s kolonou přepravující vánoční strom, aby dbali pokynů našich pracovníků,“ dodává náměstek ředitele Technických služeb Hradec Králové pro správu městské zeleně Daniel Jeřábek.

Symbolické rozsvícení vánočního stromu se uskuteční o první adventní neděli na Masarykově náměstí. „Kulturní program, v rámci kterého primátor Hradce Králové Alexandr Hrabálek rozsvítí vánoční strom, začne v 16 hodin. Předvánoční náladu také vytvoří Školní smíšený pěvecký sbor při Biskupském gymnáziu a Církevní ZUŠ v Hradci Králové,“ říká k programu ředitel HKVS Miroslav Franc. Vánoční trhy se pak v Hradci Králové uskuteční od 13. do 22. prosince na Masarykově náměstí. „Novinkou letošního roku jsou vánoční farmářsko-potravinářské trhy, které se budou konat ve čtyřech termínech, 14., 17., 19., a 21. prosince na Baťkově náměstí,“ dodává Franc.

Instalace vánočního osvětlení začíná každoročně zhruba v polovině října. „Pro letošní rok je nachystáno 142 motivů v podobě vloček, hvězd a chocholů rozvěšených na sloupech veřejného osvětlení. Zdobí se 34 vzrostlých stromů a chystají se také světelné řetězy s více než dvaceti a půl tisíci diodami. Letos jsme také nakupovali nové kusy, většinou šlo o ty, které byly z dřívějška nějak poškozené a bylo je třeba vyměnit. Nakoupily se led řetězy a denní výzdoba na řezané stromy v podobě koulí a hvězd,“ říká ředitel Technických služeb Hradec Králové Tomáš Pospíšil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…