Hradec Králové: Technické služby opravují i během nouzového stavu

05.04.2020 6:32

V současné době se Technické služby Hradec Králové věnují opravám tří chodníků, zálivu pro MHD a dvou mostů. Opravuje se chodník v ulici ČSA, Bratří Štefanů a na Gočárově třídě, na novém zálivu pro MHD se pracuje v Divišově ulici.

Hradec Králové: Technické služby opravují i během nouzového stavu
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Od poloviny března je také uzavřena komunikace propojující ulici U Sokola a Maxe Malého v Plotištích nad Labem, probíhá zde totiž demolice dvou mostů přes potok Melounka a Malý Labský náhon a připravuje se výstavba nových. Celkem se jedná o opravy v hodnotě 15,5 milionu korun včetně DPH.

„Jde o plánované opravy, které jsou skutečně potřeba udělat. Možná právě díky sníženému provozu na těchto komunikacích a v jejich okolí, a to vzhledem k nouzovému stavu, by se mohly opravy teoreticky stihnout dříve,“ říká náměstkyně primátora Věra Pourová, do jejíž gesce spadají městské společnosti.

Od poloviny března se v Hradci Králové opravují tři chodníky na frekventovaných trasách. „Jedná se o chodníky v ulicích ČSA, Bratří Štefanů a na Gočárově třídě. Lidé budou muset po dobu rekonstrukcí využívat chodníky na protější straně, samozřejmě vchod do domů je umožněný. Předpokládáme, že stavební práce na těchto trasách budou ukončeny do poloviny června,“ doplňuje náměstkyně Pourová. Již začátkem června by už ale mohla být dokončena právě probíhající oprava zastávkového zálivu v Divišově ulici.

Přibližně do poloviny srpna pak budou muset místní v Plotištích nad Labem počítat s objízdnou trasou kvůli demolici a výstavbě mostů přes potok Melounka a Malý Labský náhon. Uzavřena je účelová komunikace propojující ulici U sokola a Maxe Malého. Objízdná trasa je vedena ulicí Petra Jilemnického, Předměřickou a Kydlinovskou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…