Hradec Králové: Termín pro podání nabídek na stavbu stadionu je stanovený na 9. září

23.08.2019 18:03

Nový termín, do kdy mohou uchazeči o stavbu nového fotbalového stadionu za zhruba 605 milionů korun bez DPH předkládat své nabídky, je 9. září.

Hradec Králové: Termín pro podání nabídek na stavbu stadionu je stanovený na 9. září
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Z důvodu dalších doplňujících dotazů je podle zákona o veřejných zakázkách nutné prodloužit lhůtu pro podání nabídek tak, aby na dodatečné informace k zadávací dokumentaci mohli reagovat všichni případní zájemci o stavbu. Předpokládané zahájení stavby začátkem příštího roku tento posun termínu v tendru na stavební firmu neovlivní.

„U takto velké a složité stavby za zhruba tři čtvrtě miliardy je celkem běžné, že se stavební firmy intenzivně dotazují k zadávací dokumentaci či ke smlouvě o dílo. Zákon o veřejných zakázkách pak jednoznačně stanoví, v jakých případech a o kolik je nutné prodlužovat lhůty. Postupujeme zcela transparentně a v intencích daného zákona,“ vysvětluje Jiří Bláha, investiční náměstek primátora Hradce Králové. Veřejnou soutěž na stavbu nové fotbalové arény město vypsalo 9. července a lhůta pro podání nabídek byla již jednou posunutá z 15. na 29. srpna. „Doposud administrátor této veřejné zakázky ve spolupráci s odborem investic a projektantem stavby vyřizoval 167 dotazů. To se může zdát hodně, na druhou stranu jde o skutečně velkou a prestižní zakázku, navíc to svědčí o tom, že o stavbu je zájem. Je jistě dobře, že některé nejasnosti se vysvětlí ještě před otevíráním obálek. Stále máme dostatečnou rezervu, abychom do zimy měli vybranou firmu. Se stavbou stadionu pak počítáme začátkem příštího roku,“ dodává Bláha.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…