Hradec Králové: Týden odborných přednášek k cyklodopravě ve městě

13.06.2018 14:31

Konference na téma „udržitelná mobilita a doprava ve městě“ se koná tento týden v Knihovně města Hradce Králové ve Wonkově ulici.

Hradec Králové: Týden odborných přednášek k cyklodopravě ve městě
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Tématem workshopu jsou moderní přístupy k řešení městské mobility, provázanost jednotlivých druhů dopravy a jejich soužití. Včera odpoledne si účastníci mezinárodní konference mohli prohlédnout a s odborným komentářem vidět prostor přednádraží a terminálu hromadné dopravy. Poté je elektrobus, který osobně řídil ředitel hradeckého dopravního podniku Zdeněk Abraham, provezl městem s ukázkami inspirativních i problematických míst ve městě.

Součástí programu byla také vyjížďka na kolech po „procyklistických opatřeních“ v Hradci Králové. Pořadateli této konference, která se koná v rámci projektu Prosperity, je Město Hradec Králové, Centrum dopravního výzkumu, v.v.i. a CIVINET Česká a Slovenská republika, z.s.

Nabídka odborného programu k tématu osobní dopravy ve městech bude pokračovat i v pátek 15. června seminářem CITY CHANGERS, který je zaměřený na podporu cyklistické dopravy a udržitelné mobility ve městech. Hostem dne bude dánský velvyslanec Ole Frijs-Madsen.

Dánský velvyslanec na kole

V 9 hodin v Regiocentru Nový pivovar na hradeckém Pivovarském náměstí začne přednáška pro školy „V jakém městě chcete žít?“. Seminář žákům a studentům odpoví na otázky Co má společné Dánsko a Hradec Králové? Co má společné Jára Cimrman a městská mobilita? Jak chcete, aby Hradec Králové vypadal v roce 2030? Jak chcete bydlet? Jak vám k dané vizi může pomoci město, kraj, stát, NNO, firmy? A co můžete pro to udělat vy? Páteční „teoretické“ dopoledne uzavře „Seminář pro odbornou veřejnost – městská mobilita trochu jinak“.

Po obědě ve 14 hodin se dánský velvyslanec společně s primátorem Hradce Králové a dalšími odborníky a hosty během společné jízdy na kolech zastaví na zajímavých místech ve městě (trasa ZDE), mimo jiné také na Masarykově náměstí, kde je instalovaná exteriérová část dánské výstavy k problematice cyklodopravy ve městě. Její první část je umístěna v interiérech Knihovny města Hradce Králové.

Účastníci společné cyklovyjížďky budou zároveň hosty slavnostního vyhlášení hradecké části kampaně „Do práce na kole“, které uskuteční v pátek 15. června v 17 hodin v Bajkazylu Hradec Králové, který sídlí v Gayerových kasárnách (ČSA 216, Hradec Králové).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Posezení pro obyvatele domu s pečovatelskou službou se už staví

7:17 Aš: Posezení pro obyvatele domu s pečovatelskou službou se už staví

Komunitní zahrádka s piknikovým sezením je projekt, který se objevil v seznamu návrhů v rámci partic…