Hradec Králové: Údržbu a opravy městského majetku posílí čtyřicet milionů korun

31.05.2023 19:34 | Tisková zpráva

Na opravy chodníků, výměnu městského mobiliáře, kontejnerová stání či údržbu sportovišť uvolnili zastupitelé dalších 40 milionů korun. Tyto finance posílí rozpočty správy majetku, městských technických služeb a správy nemovitostí, které budou moci zajistit opravy a zkvalitnění veřejného prostoru na základě požadavků komisí místních samospráv, veřejnosti či vyplývají z provozu dokončených investic ve městě.

Hradec Králové: Údržbu a opravy městského majetku posílí čtyřicet milionů korun
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

„Údržbu městského majetku plánují technické služby a správa nemovitostí vždy podle schváleného rozpočtu. Požadavků na opravy chodníků, instalaci nových laviček či odpadkových košů je však vždy daleko více, než jaké jsou rozpočtové možnosti těchto organizací. Je tedy dobře, že vedení města a samotné zastupitelstvo uvolnilo ze souhrnné rezervy finance, díky kterým alespoň část dalších požadavků na různé opravy ve městě vyřešíme,“ vysvětluje Pavel Vrbický, náměstek odpovědný za oblast správy městského majetku.

Z celkové částky 39,9 milionu korun bude například pět milionů použito na opravy chodníků, 2,5 milionu půjde na opravy laviček, nová pítka a mlžné brány či na nové odpadkové koše. Kultivace by se měla dočkat i vybraná kontejnerová stání.

„Deset milionů korun z této sumy chceme letos použít i na další potřebné výkupy nemovitostí. Jde například o pozemek pro rozšíření zahrady MŠ ve Svobodných Dvorech, což je požadavek místní KMS. Znalecký posudek je již zpracovaný a vlastníci souhlasí s prodejem. Dalších pět milionů nás bude tento rok stát příprava demolice objektů města v Kuklenách, která je nutná v souvislosti s výstavbou dvoukolejky, vybudování podjezdu a návazných komunikací,“ dodává náměstek Vrbický.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.