Hradec Králové: V Honkově ulici vyrůstá moderní budova odlehčovací služby

11.09.2020 9:35

Ke konci května zahájila stavební firma STRABAG a.s. demoliční a přípravné fáze v Honkově ulici, kde má do roku 2021 vyrůst nová moderní budova odlehčovací služby.

Hradec Králové: V Honkově ulici vyrůstá moderní budova odlehčovací služby
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Během dnešního dne vedení města symbolickým poklepáním na základní stavební kámen zahájilo samotnou stavbu, která město vyjde na zhruba 115,7 milionu korun včetně DPH. Koncem srpna také zastupitelé rozhodli o provozovateli této připravované služby v Honkově ulici, kterým bude nově zřízená organizace města, tzv. zapsaný ústav.

„Stavební práce zatím běží podle plánu, ačkoliv během bourací a přípravné fáze potrápila stavební firmu spodní voda, tak nakonec se tento problém podařilo celkem rychle vyřešit,“ říká náměstek primátora pro oblast investic Jiří Bláha. Budova, kterou město staví za více než 115 milionů korun nabídne kapacitu až 35 lůžek, moderní vybavení a zelené prvky. „Postavena bude do tvaru písmene V. V rámci stavby bude zhotoveno také parkoviště a dojde k revitalizaci okolní zeleně,“ doplňuje Bláha.

V plánu je stavbu budovy dokončit v příštím roce, kdy by také mohla být do provozu uvedena odlehčovací služba. Tu by zde měl zajišťovat městem zřizovaný ústav, jehož založení odsouhlasili na svém srpnovém zasedání zastupitelé města. „Dlouhodobě usilujeme o posílení kapacit odlehčovací služby na území města, neboť jde o účinnou podporu pečujících rodin o své nejbližší. Navíc spolu s touto službou vzniknou nové pracovní příležitosti,“ říká náměstek primátora pro oblast sociálních věcí Martin Hanousek. Město již zahájilo práce vedoucí ke zřízení nového městského ústavu. „Je to pro nás záruka primární dostupnosti pro klienty, kterými mají být občané Hradce Králové,“ doplňuje Hanousek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…