Hradec Králové: V areálu kempu Stříbrný rybník může vyrůst deset nových chatek

25.03.2021 18:22

V areálu kempu Stříbrný rybník, který od loňského roku spravuje společnost Městské lesy Hradec Králové, by mohlo v příštím roce být vystavěno deset nových chatek. Nacházet by se měly podél poloostrova. Spolu s nimi plánují správci areálu postavit také dvě dřevěná vyhlídková mola. Záměr výstavby v tomto týdnu schválila rada města, v pondělí ho budou na svém jednání ještě projednávat hradečtí zastupitelé.

Hradec Králové: V areálu kempu Stříbrný rybník může vyrůst deset nových chatek
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

„Kemp Stříbrný rybník má obrovský potenciál a je to ideální prostředí pro rodiny s dětmi nebo party kamarádů. Vzhledem ke stoupající atraktivitě této oblasti chceme zvedat kapacitu areálu, proto se soustředíme na výstavbu nových dřevěných chatek. V plánu je vystavět jich deset, rozmístěné by měly být dokola podél poloostrova s dvacetimetrovými rozestupy. Disponovat budou kapacitou šest osob a jejich provoz by měl být celoroční,“ popisuje radou schválený záměr náměstek primátora pro oblast správy městského majetku Pavel Marek. V pondělí 29. března budou tento záměr na svém zasedání ještě projednávat zastupitelé města. „Pravidelně záměr výstavby konzultujeme s městskými lesy, už teď máme informace, že by se cena stavby jedné chatky mohla pohybovat zhruba kolem 800 tisíc korun, záležet bude samozřejmě na cenové nabídce,“ doplňuje Marek. Spolu s výstavbou chatek by měla být postavena také dvě dřevěná vyhlídková mola podél poloostrova, která jsou navržena s možností budoucího doplnění o nástavby environmentálního centra a wellness. Na tuto investiční akci plánují městské lesy využít dotaci. „Doufáme, že se nám podaří získat takovou dotaci, která by pokryla alespoň polovinu nákladů. Zažádat o ní chceme v řádu několika následujících týdnů až měsíců,“ vysvětluje ředitel Městských lesů Hradec Králové Milan Zerzán.

Areál kempu Stříbrný rybník by se měl do budoucna ještě rozrůstat. „Do budoucna plánujeme areál ještě ozvláštnit například domky v korunách stromů a stále také počítáme s možností vybudování environmentálního centra a sauny,“ říká ředitel Zerzán.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

16:31 Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

Toto ocenění uděluje kolínská radnice od roku 2012.