Hradec Králové: V plotišťské škole se zútulní půda, vzniknou dvě nové místnosti

26.05.2015 18:54

Starou zchátralou a nevyužitou půdu Základní školy Masarykova v Plotištích hodlá město v několika následujících měsících proměnit v nový prostor, který bude sloužit dětem i pedagogům. Zastupitelé dnes souhlasili s vypsáním veřejné zakázky na stavbu v předpokládané hodnotě zhruba čtyř milionů korun bez daně.

Hradec Králové: V plotišťské škole se zútulní půda, vzniknou dvě nové místnosti
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Město vyslyšelo dlouhodobý požadavek plotišťské základní školy, který směřuje k budoucímu využití staré půdy. Přeměnou půdních prostor školy vzniknou dvě místnosti pro volnočasové aktivity včetně sociálního zázemí pro chlapce i dívky ve východní části podkroví objektu. Zhotovitel se současně ujme i stavebních prací souvisejících s úpravou schodiště do patra s předmětnou půdní vestavbou.

„V nejbližších dnech město vypíše veřejnou zakázku na stavební práce v předpokládané hodnotě zhruba čtyř milionů korun bez daně. Pokud vše půjde dobře, ujmou se stavbaři práce co nejdříve po výběru vítězné stavební firmy v soutěži. Pokud nenastanou nepředvídatelné okolnosti, které by práce zbrzdily, mohly by děti novou půdní vestavbu využívat už před letošními Vánoci,“ dodává Jindřich Vedlich, náměstek primátora za rozvoj města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Platby za školy a družiny se nezvýší

7:37 České Budějovice: Platby za školy a družiny se nezvýší

Pondělní zasedání rady města přináší dobrou zprávu rodičům, kteří mají děti předškolního a mladšího …