Hradec Králové: V souvislosti s prodloužením nařízení vlády upravuje magistrát města svůj provoz

25.03.2020 10:45

V pondělí došlo k prodloužení krizového opatření vlády, které nařizuje omezení činnosti orgánů veřejné moci a správních orgánů.

Hradec Králové: V souvislosti s prodloužením nařízení vlády upravuje magistrát města svůj provoz
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Toto nařízení se týká i magistrátu města Hradec Králové, který v souladu s tímto krizovým opatřením upravil hodiny, ve kterých je možné osobně vyřídit svoji záležitost v budovách úřadu. Nově budou v pondělí od 9 do 11 hodin a ve středu od 13 do 16 hodin, a to k vyřízení nejnutnějších záležitostí z vybraných oblastí.

„Vyřídit bude možné neodkladné záležitosti na živnostenském úřadu, matrice, Czech POINTu, evidenci obyvatel, registru vozidel, na podatelně v hlavní budově magistrátu města a vybrané záležitosti registru řidičů. Všem občanům doporučujeme, aby raději projednávali své záležitosti po telefonu nebo e-mailu a navštívili magistrát města pouze v nejnutnějších případech,“ říká Markéta Bartušová, tajemnice Magistrátu města Hradec Králové.

Občané, kterým vypršela platnost osobních dokladů nebo řidičského průkazu, mohou nechat tuto záležitost na později. V době nouzového stavu se mohou prokazovat doklady i po uplynutí doby jejich platnosti a nemusejí žádat o vydání nových. Vstup do budovy magistrátu nebude umožněn lidem s akutním respiračním onemocněním, zvýšenou teplotou nebo horečkou, bez zakrytí dýchacích cest a také v případě, kdy na vyřízení záležitosti uvnitř úřadu již bude čekat větší počet osob. Podnikatelé mohou využít speciální stránky s aktuálními informacemi od živnostenského úřadu: ZDE.

V rámci prodloužení zákazů stanovených vládou zůstává do 1. dubna omezen pohyb osob, zůstávají zavřené vybrané obchody a restaurace. Zákaz se netýká výdeje pokrmů okénkem nebo prodeje jídla s sebou bez vstupu do provozovny. Opět byly také změněny nákupní hodiny pro seniory, nově jsou od 8 do 10 hodin. V platnosti i nadále zůstává zákaz vycházení na veřejnost bez zakrytí dýchacích cest, a to například rouškou, šálou, šátkem nebo respirátorem. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …