Hradec Králové: Vybraný správce stavby fotbalového stadionu odmítl podepsat smlouvu

21.04.2020 9:14

Rada schválila správce stavby fotbalového stadionu za 7,8 milionu korun bez DPH. Společnost IKO INVEST s.r.o. měla pracovat na kontrole zadávací dokumentace včetně požadavků města a také vykonávat technický dozor a koordinační činnosti při realizaci stavby. Firma však v týdnu městu oznámila, že s městem smlouvu neuzavře.

Hradec Králové: Vybraný správce stavby fotbalového stadionu odmítl podepsat smlouvu
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Město nyní zvažuje, jak dále v případě tohoto výběrového řízení postupovat, rozhodnuto by mělo být ke konci příštího týdne. Výběrové řízení na zhotovitele stavby stadionu by zatím nemělo být ohroženo.

„Jedná se o velmi nestandardní a neseriózní přístup, kterým firma nejen zkomplikovala celou situaci, ale také přidělala práci řadě lidí, kteří na přípravách stavby fotbalového stadionu usilovně pracují,“ říká náměstek primátora pro oblast investic Jiří Bláha s tím, že je zaskočen především důvodem odstoupení vítězného subjektu. „Zájemci, kteří se hlásí do takového výběrového řízení, znají znění návrhu smlouvy, která se bude podepisovat, a mohou k ní podávat připomínky. Společnost IKO INVEST, která vyhrála výběrové řízení na správce stadionu, měla smlouvu dostatečně dlouho k dispozici a v průběhu lhůty pro podání nabídek nevznesla žádné připomínky ani námitky. Nakonec podala nabídku, jejíž součástí je i podepsaný návrh smlouvy. Avšak po schválení výběru radou města oznámila odstoupení z výběrového řízení s tím, že ke smlouvě má výhrady a nepodepíše ji,“ vysvětluje Bláha.

Město nyní zvažuje varianty, jak dále v tomto výběrovém řízení pokračovat. „Máme nejméně čtyři možnosti, jak postupovat. Výběr optimální varianty a její vyhodnocení bude probíhat v příštích dnech. Správce stavby je sice úzce propojen s tendrem na stavbu fotbalového stadionu, výběrová řízení však mohou běžet paralelně. Na přípravách tendru na stavební firmu pokračujeme, termín jeho vyhlášení zatím zůstává, tedy v červnu,“ dodává Bláha.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…