Hradec Králové: Základní školy zůstanou v pátek otevřené

24.09.2020 9:15

V úterý ministr zdravotnictví doporučil ředitelům základních a středních škol vyhlásit na pátek 25. září ředitelské volno. Rozhodnutí uzavřít městské základní školy bylo ponecháno na ředitelích, mezi kterými došlo ke shodě. Výsledkem je, že všechny hradecké základní školy zřizované městem zůstanou v pátek otevřené. Stejné to bude také v případě mateřských škol.

Hradec Králové: Základní školy zůstanou v pátek otevřené
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

„Jako zřizovatel vnímáme informaci z tiskové konference ministra zdravotnictví jako doporučení, není tedy nutné ihned zavírat školy. Tuto možnost jsme se rozhodli ponechat na samotných ředitelích, kteří znají situaci ve svých školách nejlépe. V Hradci Králové došlo k maximální shodě mezi řediteli škol a všechny základní a mateřské školy zůstanou v pátek otevřené. Ředitele k tomuto rozhodnutí vedlo pravděpodobně také to, že žáci budou mít navíc dva dny volna ještě v říjnu,“ říká náměstek primátora pro oblast školství Martin Hanousek.

V Hradci Králové je totiž na 26. a 27. října plánováno ředitelské volno pro městem zřizované základní školy, na které o den později naváže státní svátek 28. října. Podzimní prázdniny, které stanovilo Ministerstvo školství tělovýchovy a sportu, budou trvat další dva dny 29. a 30. října. Hradecké základní školy tedy od 26. října až do 1. listopadu zůstanou zavřené.

Současná situace v hradeckých základních a mateřských školách je relativně příznivá. „To je také další důvod, proč není nutné v pátek školy zavírat. Situaci se nám zatím daří zvládat, naštěstí nemáme žádné ohrožené školy, které by musely být kvůli epidemii uzavřené. Stalo se nám, že se neotevřela jedna třída ve škole kvůli nařízené karanténě, ale šlo spíše o výjimečný případ,“ doplňuje Hanousek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Ve městě se poprvé uskuteční festival kreativních nadšenců Maker Faire

16:31 Jihlava: Ve městě se poprvé uskuteční festival kreativních nadšenců Maker Faire

Světová přehlídka kreativity Maker Faire zavítá poprvé do Jihlavy. Jednodenní akce se uskuteční 20. …