Hradec Králové: Zastupitelstvo bude volit primátora v úterý 30. října

24.10.2018 16:51

Noví zastupitelé města Hradce Králové, kteří vzešli z podzimních komunálních voleb, se poprvé sejdou příští úterý 30 října.

Hradec Králové: Zastupitelstvo bude volit primátora v úterý 30. října
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Na ustavujícím zastupitelstvu budou na další čtyřleté funkční období volit primátora, náměstky a členy městské rady. První schůze nově zvolených zástupců města se bude konat tradičně ve velkém sále hradeckého Adalbertina a začne v 15 hodin.

Volbě primátora a dalších členů nového vedení města, která je tajná, bude ještě předcházet slavnostní slib zastupitelů. Hradecké zastupitelstvo má 37 členů a po letošních komunálních volbách v něm bude zasedat jedenáct zastupitelů za hnutí ANO, sedm za Hradecký demokratický klub a pět zastupitelů za Občanskou demokratickou stranu. Pět zastupitelů má i Česká pirátská strana, po třech zástupcích mají v novém zastupitelstvu Koalice pro Hradec, uskupení Změna pro Hradec a Zelení a Komunistická strana Čech a Moravy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Primátorka pozdravila zlaté volejbalisty

16:31 České Budějovice: Primátorka pozdravila zlaté volejbalisty

V pořadí už jedenáctý extraligový titul získali volejbalisté Českých Budějovic, když ve čtvrtém finá…