Hradec Králové je o krok blíže k pořádání závodu Ironman

08.09.2022 9:18 | Tisková zpráva

Příznivci vytrvalostních sportů mohou dále snít svůj sen o tom, že legendární triatlonový závod IRONMAN se bude konat i ve východočeské metropoli. Zastupitelé Hradce Králové na svém jednání na konci srpna schválili znění memoranda o spolupráci na této mezinárodní sportovní události, první zářijový den pak byla dohoda podepsána primátorem Alexandrem Hrabálkem a Romanem Šinkovským, ředitelem společnosti Sportvisio, která by měla závod ve městě na soutoku Labe a Orlice spolupořádat v srpnu příštího roku.

Hradec Králové je o krok blíže k pořádání závodu Ironman
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

„Velmi si vážíme této nabídky, jedná se o velmi prestižní událost, která se v Hradci Králové ještě nekonala, a jsem přesvědčený, že pro závodníky a fanoušky bude sportovní atmosféra v prostředí salonu republiky nezapomenutelným zážitkem. Dlouhodobá realizace takového závodu mezinárodního charakteru by ukázala ve světě naše město v dosud netušeném formátu. Významný by byl také dopad na incomingovou turistiku, včetně ubytování, gastronomie a služeb,“ říká primátor Hradce Králové Alexandr Hrabálek.

„Po prvních jednáních i inspekci tratě, možného centra závodu a okolí byli všichni zainteresovaní nadšeni z historických, urbanistických i přírodních kulis, které Hradec nabízí,“ vysvětluje Roman Šinkovský, ředitel společnosti Sportvisio, proč by se zrovna Hradec Králové mohl zařadit mezi úzkou elitu světových měst, kde se Ironman koná. „Zástupci města pod vedením primátora Alexandra Hrabálka byli velmi vstřícní od prvních jednání a vidí v tomto spojení jedinečnou možnost propagace města i regionu na světové úrovni. Jednalo by se o mimořádnou sportovní událost v historii města s velkým dopadem na okamžitý i dlouhodobý turismus. Jsem velmi rád, že současné vedení města je nakloněno těmto až vizionářským projektům, přesahujícím významem hranic České republiky,“ dodává Roman Šinkovský.

Organizace Sportvisio pořádá mj. série překážkových závodů Gladiator Race a tradiční běžecké akce v Hradci Králové, jako jsou Hradecký půl/maraton, Křížová desítka, Hradecký trail a mnohé další. Přípravy triatlonového závodu Ironman, který je plánován na 19.–20.srpna 2023, budou moci vypuknout naplno, jakmile dojde k finálnímu souhlasu organizace Ironman.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Koupaliště na Písečném ostrově je otevřené

22:28 Litoměřice: Koupaliště na Písečném ostrově je otevřené

S příchodem letního počasí otevřelo své brány letní koupaliště na Písečném ostrově v Litoměřicích. V…