Hradec Králové postupně vybavuje budovu nové odlehčovací služby Honkova

25.11.2021 6:27 | Tisková zpráva

Ještě než v příštím roce bude v nové budově odlehčovací služby v Honkově ulici v Hradci Králové zahájen provoz, musí město kompletně vybavit její prostory. Ukončena jsou již výběrová řízení na speciální zařízení a nábytek. Nyní radní města schválili dodavatele sedacího a zahradního nábytku za více než 1,1 milionu korun bez DPH. Město ještě musí zajistit dodavatele IT techniky.

Hradec Králové postupně vybavuje budovu nové odlehčovací služby Honkova
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

„Máme za sebou již několik výběrových řízení, vysoutěžili jsme dodavatele kolejnicového systému, pečovatelských lůžek, kancelářského nábytku nebo nastavitelné vany s bočním vstupem. V rámci dodávky sedacího a zahradního nábytku pořizujeme křesla a několikamístné sedací soupravy do zimní zahrady a také zhruba šest desítek kusů nábytku na terasu a balkon, celkem za více než 1,1 milionu korun,“ říká primátor města Alexandr Hrabálek. Vedle schválení vítězné nabídky museli na svém zasedání radní projednávat také výběrové řízení na dodavatele IT techniky. „Vzhledem k tomu, že se nám v prvním kole nikdo nepřihlásil, vypisujeme výběrové řízení znovu,“ potvrzuje primátor.

Stavba objektu odlehčovací služby pokračuje zatím podle plánu, jedinou výjimkou je komplikace v připojení na rozvod elektřiny. „Tuto věc již řeší zhotovitel stavby s poskytovatelem elektřiny. Zhotovitel zároveň požádal o prodloužení termínu dokončení stavby do poloviny února, původní termín dokončení byl stanovený na polovinu prosince,“ sděluje Bláha. V budově odlehčovací služby jsou nyní kompletně dokončeny práce na střeše a fasádě, hotová jsou sociální zařízení a dokončují se výmalby. V minulém týdnu byla zahájena montáž gastrovybavení. Vedle toho pokračují práce kolem objektu na parkovišti, cestách a dalších drobných stavbách. Proinvestováno nyní bylo přibližně 80 mil. Kč bez DPH.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…