Hradec Králové postupně vybavuje budovu nové odlehčovací služby Honkova

25.11.2021 6:27 | Tisková zpráva

Ještě než v příštím roce bude v nové budově odlehčovací služby v Honkově ulici v Hradci Králové zahájen provoz, musí město kompletně vybavit její prostory. Ukončena jsou již výběrová řízení na speciální zařízení a nábytek. Nyní radní města schválili dodavatele sedacího a zahradního nábytku za více než 1,1 milionu korun bez DPH. Město ještě musí zajistit dodavatele IT techniky.

Hradec Králové postupně vybavuje budovu nové odlehčovací služby Honkova
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

„Máme za sebou již několik výběrových řízení, vysoutěžili jsme dodavatele kolejnicového systému, pečovatelských lůžek, kancelářského nábytku nebo nastavitelné vany s bočním vstupem. V rámci dodávky sedacího a zahradního nábytku pořizujeme křesla a několikamístné sedací soupravy do zimní zahrady a také zhruba šest desítek kusů nábytku na terasu a balkon, celkem za více než 1,1 milionu korun,“ říká primátor města Alexandr Hrabálek. Vedle schválení vítězné nabídky museli na svém zasedání radní projednávat také výběrové řízení na dodavatele IT techniky. „Vzhledem k tomu, že se nám v prvním kole nikdo nepřihlásil, vypisujeme výběrové řízení znovu,“ potvrzuje primátor.

Stavba objektu odlehčovací služby pokračuje zatím podle plánu, jedinou výjimkou je komplikace v připojení na rozvod elektřiny. „Tuto věc již řeší zhotovitel stavby s poskytovatelem elektřiny. Zhotovitel zároveň požádal o prodloužení termínu dokončení stavby do poloviny února, původní termín dokončení byl stanovený na polovinu prosince,“ sděluje Bláha. V budově odlehčovací služby jsou nyní kompletně dokončeny práce na střeše a fasádě, hotová jsou sociální zařízení a dokončují se výmalby. V minulém týdnu byla zahájena montáž gastrovybavení. Vedle toho pokračují práce kolem objektu na parkovišti, cestách a dalších drobných stavbách. Proinvestováno nyní bylo přibližně 80 mil. Kč bez DPH.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Podzemí domu Kalich nabízí nová turistická lákadla

7:37 Litoměřice: Podzemí domu Kalich nabízí nová turistická lákadla

Se začátkem právě zahájené nové turistické sezony přichází město Litoměřice s novinkou, jež má ambic…