Hradec Králové se připravuje na evropský basketbal, Jiráskovy sady obsadí Festival sportu

06.06.2017 16:50

Pouhých deset dní zbývá do zahájení Mistrovství Evropy v basketbalu žen 2017, které společně s Prahou hostí i Hradec Králové. Východočeská metropole se chystá na svoji doposud největší sportovní událost a nabídne návštěvníkům i obyvatelům Hradce prožít mistrovství nejen jako pasivní divák a fanoušek, ale i jako aktivní sportovec. Hlavním doprovodným programem bude Festivalu sportu.

Hradec Králové se připravuje na evropský basketbal, Jiráskovy sady obsadí Festival sportu
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Jiráskovy sady, tedy hned vedle zimního stadionu, kde se odehrají zápasy hradecké skupiny basketbalového turnaje, se od pátku 16. do neděle 18. června promění v multisportovní areál. Tento program letos vystřídá tradiční Nábřeží sportu, které právě z důvodu mistrovství tak změní termín a místo. Návštěvníci si budou moci aktivně vyzkoušet na 45 druhů sportu, které je možno v Hradci provozovat celoročně.

„Sport a aktivní odpočinek patří ke zdravému životnímu stylu každého z nás. Hradec Králové je městem aktivním, dlouhodobě podporuje desítky sportovních oddílů,“ řekl primátor Zdeněk Fink. „Doufám, že návštěvníci mistrovství budou mít během svého pobytu čas poznat naše město i z pohledu neorganizovaného sportu. Hradec totiž nabízí úžasné možnosti pro běh, cyklistiku, in-line bruslení a jiné rekreační sporty ve svých parcích, na nábřežích nebo v městských lesích,“ dodal primátor.

Během Festivalu sportu si lidé budou moci vyzkoušet mimo jiné střelbu na elektronické laserové střelnici, která simuluje a umožňuje nácvik střelby v různých disciplínách, squash v nafukovacím squashovém kurtu, závod v orientačním běhu, stolní tenis, pole dance, minigolf, veslování na trenažéru, pétanque, atletické disciplíny na mobilním dětském atletickém minihřišti, jízdu na kajaku či kánoi, jízdu na cyklistickém trenažéru a válci, hokejbal v mobilním hokejbalovém hřišti a další zajímavé sporty a disciplíny.

Pro nejaktivnější účastníky je v rámci Festivalu sportu připravena hra s názvem Hradecký dvanáctiboj, ve které mohou získat při vyzkoušení minimálně dvanácti druhů libovolných sportů a odevzdání hrací karty ve stánku hlavního organizátora drobnou odměnu.

Ve fanzóně před zimním stadionem budou mít fanoušci možnost sledovat zápasy na LED obrazovce, zahrát si basketbal 3x3 na mobilním hřišti, na hlavním pódiu se budou střídat královéhradecké sportovní organizace se svými aktivními s ukázkami.

Kompletní a aktuální informace k Festivalu sportu najdete na www.festivalsportuhk.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

nezávislost

Dobrý den, podle vás jsme nejsme politicky nezávislí, znamená to, že volby jsou u nás zbytečné? Taky tvrdíte, že je třeba, abysme byli nezávislí i ekonomicky a v zemědělství. Je to ale vůbec možné, když je naše ekonomika závislá na exportu a na německé ekonomice? A co se týče zemědělství, jak chcete...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Přijďte si zacvičit do nových venkovních posiloven

13:33 Liberec: Přijďte si zacvičit do nových venkovních posiloven

Odbor ekologie a veřejného prostoru zrealizoval pro občany města Liberce dvě nové venkovní posilovny…