Hradec Králové ve státní svátek ocení osobnosti medailemi města

18.10.2019 9:38

Česká republika si v pondělí 28. října bude připomínat už 101 let od vzniku samostatného Československého státu. Výročí, na které připadá státní svátek, se bude připomínat i v Hradci Králové.

Hradec Králové ve státní svátek ocení osobnosti medailemi města
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Během slavnostního večera budou v hradecké filharmonii oceněny medailemi města významné osobnosti. Následovat bude koncert Filharmonie Hradec Králové. V den výročí budou rovněž předávány medaile městským a státním policistům a hasičům na Masarykově náměstí od čtrnácti hodin, jako tomu bylo vždy zvykem. Součástí toho bude vzpomínkový akt.

„Osobnosti, které se radnice rozhodla ocenit městskými medailemi, se svým chováním a oddaností postaraly o zlepšení kulturního a sociálního života v Hradci Králové. Cenu jsme chtěli udělit také takovým osobnostem, které salon republiky vždy úctyhodně reprezentovaly, a právě i díky nim je možné naše město takto nazývat,“ říká primátor města Alexandr Hrabálek. Po skončení předávání medailí zahraje Filharmonie Hradec Králové Symfonii č. 8 G dur op. 88 B 163 od Antonína Dvořáka pod taktovkou dirigenta Andrease Sebastiana Weisera. Vstupenky je možné zakoupit v informačních centrech a na serveru www.hkpoint.cz. Předprodej je také ve večerní pokladně hradecké filharmonie. Akce se koná od devatenácti hodin a vstupné je 50 korun.

V rámci tradičního programu na Masarykově náměstí budou od čtrnácti hodin předány medaile za zásluhy městským a státním policistům a také hasičům. Veřejnost se zde také bude moci zúčastnit vzpomínkového aktu k výročí vzniku samostatného Československého státu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

16:14 Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

Duševní zdraví a osobní rozvoj mladé generace podporují nově otevřené tzv. terapeutické a seberozvoj…