Hradec Králové zrekonstruuje ulici Františka Žaloudka ve Svobodných Dvorech

30.06.2016 8:31

Více než sto metrů dlouhý úsek ulice Františka Žaloudka ve Svobodných Dvorech, se dočká rekonstrukce. Zastupitelé města vyčlenili na její opravu, která by se mohla uskutečnit v příštím roce, částku dva a půl milionu korun.

Hradec Králové zrekonstruuje ulici Františka Žaloudka ve Svobodných Dvorech
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

„Jedná se o dlouhodobý požadavek komise místní samosprávy Svobodné Dvory. Součástí prací bude i obnova kanalizace a vodovodu, kterou musíme s druhým investorem časově sladit. Práce musejí probíhat zároveň, bylo by totiž nepřípustné námi opravenou ulici opět následně rozkopávat kvůli pracím na kanalizaci,“ popisuje důvody nutného souběhu prací Jindřich Vedlich, náměstek primátora. I to je důvod, proč se k této rekonstrukci nepřistoupí obratem, ale bude třeba součinnosti Vodovodů a kanalizací Hradec Králové, které coby správce svých sítí si je musejí obnovit po své linii.

Město předpokládá, že rekonstrukce ulice bude stát zhruba dva a půl milionu korun. Tuto částku již zastupitelé pro tento účel vyčlenili, a jakmile dojde ze strany města i Vodovodů a kanalizací Hradec Králové ke shodě nad časovým plánem, bude možné vypsat veřejnou zakázku na projektovou dokumentaci, získat potřebná povolení a do stavebních prací se následně pustit. Práce by měly proběhnout do roku 2018.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…