Hradec má nachystané vánoční stromy

26.10.2019 10:45

Vánoce se blíží a technické služby už pro Hradec zajistily vánoční stromy. Letos budou opět tři, dva smrky a jedna jedle.

Hradec má nachystané vánoční stromy
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Nazdobené a nasvícené budou na Velkém náměstí, Masarykově náměstí a na náměstí 28. října. V tomto roce budou poprvé rozmístěny všechny tři během jednoho dne, a to 26. listopadu, instalovat by se měly od brzkého rána až do pozdního odpoledne. V okolí bude omezeno parkování.

„Připravené jsou dva smrky a jedna jedle. Máme k dispozici smrk ztepilý, který je z té trojice stromů nejhouževnatější, tudíž bude vhodné ho umístit na náměstí 28. října. Tady se jednou stalo, že strom praskl. Tomu bychom chtěli předejít, a tak jsme zvolili pro tohle větrné místo právě původní druh smrku. Druhý strom, smrk pichlavý, lidově se mu také říká stříbrný smrk, bude umístěný na Masarykově náměstí. Na Velkém náměstí bude instalována jedle obrovská. I přes tento botanický název je ze všech tří stromů nejmenší, protože menší kotevní systém na Velkém náměstí neumožňuje instalaci velkého stromu,“ říká Daniel Jeřábek z TSHK. Všechny stromy získalo město od soukromníků z Hradce Králové. „Právě díky tomu, že jsou relativně blízko centra, tak chceme jejich instalaci zvládnout během jednoho dne, a to 26. listopadu. Práce by měly probíhat od brzkého rána do pozdního odpoledne. V místech plánovaného umístění stromů i jejich vyzvednutí bude muset být omezeno parkování. Kromě samotných náměstí a jejich okolí se to bude týkat i ulic Albertova, Wolkerova, Vrchlického, Všehrdova, Hálkova, U Koruny a Sukovy sady. Žádáme všechny spoluobčany, aby dodržovali dopravní značení, neboť všechna překážející vozidla budou muset být odtažena, aby nedošlo k jejich poškození. Současně žádáme všechny účastníky provozu, kteří se potkají s kolonou přepravující vánoční strom, aby dbali pokynů našich pracovníků“ dodává Jeřábek.

 

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Nejvíce se líbila autobusová zastávka s magnoliemi, vyzdobily ji děti z Předmostí

10:28 Přerov: Nejvíce se líbila autobusová zastávka s magnoliemi, vyzdobily ji děti z Předmostí

Soutěž o nejoriginálnější jarní výzdobu autobusové zastávky zná svého vítěze. Letos kreativci vzdáva…