Hranice: Na výměnu kotlů bude víc času i peněz

01.12.2017 16:45

Zásadní změny v kotlíkových dotacích schválili na konci listopadu radní Olomouckého kraje. Jednak prodloužili termín, kdy je možné o dotace na výměnu starých kotlů za nové žádat a také zvýšili částku, určenou na tento dotační projekt. Nově lze o dotace žádat až do dubna 2018. Z původních 124 miliónů korun navýšilo hejtmanství rozpočet dotačního projektu na téměř 167 miliónů.

Hranice: Na výměnu kotlů bude víc času i peněz
Foto: mesto-hranice.cz
Popisek: Hranice

„V polovině listopadu jsme evidovali více než 1500 žádostí a zájem žadatelů byl vyšší, než původně vyčleněné finanční prostředky. Proto jsme se rozhodli navýšit dotační program o dalších třiačtyřicet miliónů korun,“ informoval náměstek hejtmana Pavel Šoltys.

Také město Hranice poskytuje lidem, kteří si zažádají o podporu z „kotlíkové dotace“ z Olomouckého kraje, finanční podporu. Výše podpořené částky z Olomouckého kraje je maximálně 85 %. Město Hranice podpoří žadatele dalšími 7 %, takže fyzická osoba může dosáhnout až na 92 % dotaci.

Letos poprvé mohou zájemci většinu dotačních formulářů vyplnit elektronicky  ZDE. Na stejném místě najdou také informace k dotačnímu programu, návod k  vyplnění žádosti, včetně postupu pro následnou elektronickou evidenci formuláře. Do deseti pracovních dnů od elektronické evidence pak musí vyplněnou žádost doručit na kraj osobně. „Účelem těchto dotací je, aby se v regionu zlepšilo životní prostředí, protože kouř ze starých kotlů se na jeho znečištění výrazně podílí,“ vysvětlil Ladislav Okleštěk, hejtman Olomouckého kraje.

Finanční podpora je poskytována na výměnu kotlů 1. a 2. emisní třídy na pevná paliva s ručním přikládáním v rodinných domech na území celého kraje. Lidé mohou díky dotacím ušetřit při pořízení kotlů na pevná paliva, plyn nebo tepelných čerpadel. Podporu naopak nezískají při koupi kotle na uhlí či kombinovaného kotle s ručním přikládáním.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Praha 2 má nový poesiomat

19:06 Praha 2 má nový poesiomat

Návštěvníci Sadů Svatopluka Čecha na Vinohradech mají od včerejšího dne novou atrakci – hrací skříňk…