Hranice: Rekonstrukce Masarykova náměstí začala

02.03.2021 21:23

Již 2. března začala úprava Masarykova náměstí, které se díky ní stane přívětivější pro návštěvníky zejména v období letních veder. Také se zlepší technické podmínky pro konání kulturních akcí. Úprava by měla trvat 60 dní. Průběh bude ale záviset na klimatických podmínkách.

Hranice: Rekonstrukce Masarykova náměstí začala
Foto: mesto-hranice.cz
Popisek: Hranice

Na náměstí dojde ke stavebním úpravám, výsadbě zeleně, úpravě veřejného osvětlení a osazení mobiliáře. Několik stromů bude vyměněno za vhodnější dřeviny, kterým bude lépe vyhovovat jak lokalita, tak i poněkud specifické podmínky náměstí. Dalších šest stromů bude nově osazeno. Svoji podobu změní pítko a lavice v okolí. Instalováno bude mlžítko, které zpříjemní parné letní dny. Bude doplněn také mobiliář.

Dále bude vybudována nová elektropřípojka z rozvaděče na staré radnici a na náměstí budou osazeny čtyři nové elektrorozvaděče, aby bylo zajištěno bezproblémové zásobování elektřinou při různých kulturních akcích. Stávající přívod elektřiny totiž nemá dostatečnou kapacitu pro akce probíhající na náměstí.

Součástí stavby jsou zemní práce, které bohužel částečně naruší běžný provoz na náměstí. Stavbu provádí firma NOSTA, s.r.o. z Nového Jičína. Akce vyjde přibližně na 6 milionů 700 tisíc korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…