Hranice: Začínáme pracovat na Programu rozvoje města

17.02.2019 14:52

Město Hranice spustilo důležitý projekt zaměřený na budoucí rozvoj města. V lednu 2019 byly zahájeny práce na vytvoření „Programu rozvoje města Hranic na roky 2020–2030“. Do procesu jeho tvorby budou zapojeni i občané Hranic, již v březnu a dubnu proběhne průzkum spokojenosti obyvatel.

Hranice: Začínáme pracovat na Programu rozvoje města
Foto: mesto-hranice.cz
Popisek: Hranice

Program rozvoje města přináší společnou sdílenou vizi rozvoje našeho města v následujících letech - je to tvůrčí živý dokument reagující na potřeby města Hranice a jeho obyvatel.

Jedná se o základní rozvojový dokument, který stanoví dlouhodobé i krátkodobé cíle, opatření a jednotlivé aktivity, kterými se těchto cílů dosáhne. Dokument bude vycházet ze skutečných potřeb a možností, odhalí slabiny i přednosti, bude čerpat z názorů veřejnosti i odborníků a bude tvořen tak, aby zachoval kontinuitu i přes další volební období.

Velmi důležitým podkladem pro vypracování Programu rozvoje města Hranice budou preference a priority Vás – občanů, z toho důvodu je na měsíce březen a duben 2019 plánována realizace průzkumu spokojenosti obyvatel.

V rámci chystaného průzkumu budete mít možnost vyjádřit své názory k různým oblastem života a k budoucímu rozvoji města Hranice. Zajímá nás, jak jste spokojení se životem v Hranicích, budete dotazováni také např. v oblasti sociálních služeb, ohledně pocitu bezpečí ve městě či rozvojových aktivit.

Již v březnu 2019 odstartujeme průzkum spokojenosti občanů města, v rámci něhož můžete být osobně v ulicích Hranic kontaktování tazateli společnosti PROCES – Centrum pro rozvoj obcí a regionů, s.r.o. Pro zajištění důvěryhodnosti průzkumu budou všichni tazatelé disponovat pověřovacím dopisem městského úřadu. Dotazník bude možné vyplnit také elektronicky přes uvedený odkaz umístěný na webových stránkách města  (www.mesto-hranice.cz), přes který se budete moci připojit do elektronického prostředí dotazníku.

Zapojte se do přípravy Programu rozvoje města Hranice také Vy!

Projekt je zpracováván ve spolupráci s externím zpracovatelem (společnost PROCES – Centrum pro rozvoj obcí a regionů, s.r.o.) se zapojením Městského úřadu Hranice, občanů města, dalších organizací a skupin (např. spolky, podnikatelé, příspěvkové organizace) a odborné veřejnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…